De Danseglade


Dansefestivalen_2_2019_AS (54) Kai Robert

Kai Robert forskyver jubileet - NOK EN GANG

På forsiden akkurat nå

Med mer enn en million solgte plater, fordelt på 65 utgivelser gjennom 50 år, har Kai Robert mange meritter å se tilbake på. Dette har resultert i to gullplater og en platina -plate. Platina-platen fikk han på Island for albumet «Hjemme I Himmelen»

 

På grunn av spredningen av Corona-viruset blir det store 50-års-jubileet til Kai Robert som artist og komponist flyttet fra 31. oktober til igjen 1. mai til lørdag 2021!. Fortsatt står planene om at arrangementet skal holdes på Quality Grålum i Sarpsborg, og fortsatt med Frimurerlosjens Big Band fra Oslo under ledelse av Kapellmester Lars Jegleim på flygel. Dette er et 17-manns Big Band. I tillegg kommer mange gjesteartister som vil hylle Kai Robert.

1. mai 1970 hadde Kai Robert sitt første spilloppdrag med sitt orkester, Silwer Stars, fra Sarpsborg. Dette skjedde på Grand Hotel i Sarpsborg. Samme år kom deres første singelplate på Polygram «FOR ALLTID». Dette var Kai Roberts første norske tekst av Elvis-melodien «You Dont Have To Say You Love Me». Baksiden på singelen var «Sol Kom Til Meg» med melodi av gitaristen Håvard Minge og tekst av Kai Robert.

Videre var Kai Robert vokalist i Jannex fra Toten i 5 år, vokalist og trompetist i Fryd Og Gammen i 9 år, 5 år som soloartist i Sverige under ledelse av Bert Karlsson ved Mariann Grammofon i Skara i Sverige.

Ellers har det vært mange flotte opplevelser, alt fra turnéer i Nord-Amerika over 19 år, samarbeide og konserter med mange forskjellige kor, spillinger i Tyskland, Sverige samt mange festivaler i inn og utland. Men kanskje har hans rolle som konfransier og altmuligmanne på scnene under Dansefestivalen vært noe av det folk virkelig har lagt merke til. Han har mottatt Østfold Fylkeskommunes Kulturpris, samt Sarpsborg kommunes Kulturpris, for arbeidet med sang og musikk med mennesker med bistandsbehov. Dette har han holdt på med i over 30 år!

Og Kai Robert elsker fortsatt og stå på sena, og han gir alltid alt for sitt publikum!

Han reiser til Nashville nå i februar for å spille inn nytt album som skal hylle Elvis. Dette blir en innspilling med kun tidligere Elvis musikere som koret The Imperials, der Roy Glee skal arrangere blåsere, Glenn D. Hardin, som produserte Elvis i studio og på scena, skal arrangere albumet med blant annet strykere! Vinyl og cd skal gis ut på Sun Records med stor-distribusjon i Tyskland, gjennom legendariske Deutsche Grammophon.
Kai Robert forteller De Danseglade at han gleder seg veldig til dette! Dette blir hans store jubileumsalbum.

Foto: Asle Strand

Det vil også bli en sekstett satt sammen av den legendariske Elvis-gitaristen gjennom mange år, James Burton!

 

Dansefestivalen 3_2019_AS (73) Kai Robert
Kai Robert Asia (1)
Kai Robert (1)
Kai Robert 17 mai
160823 Sarpsborg Scene Kai Robert AB (12)
160823 Sarpsborg Scene Kai Robert AB (9)
160823 Sarpsborg Scene Kai Robert AB (5)
Kai Robert WEB (7)
Kai Robert WEB (6)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også