De Danseglade


????????????????????????????????????

Sirafestivalen 2019

På forsiden akkurat nå

30.mai – 2.juni er det igjen klart for Sirafestivalen på Lendemoen Sira i Flekkefjord.
Bakke Idrettsforening har virkelig slått på stortromma dette året og stiller med ingen ringere enn Vikingarna & Christer Sjøgren som årets headliner.

Festivalen innledes torsdag med Flekkefjord bandet, Supertrouper som byr på herlig ABBA musikk. Etter konsert spilles det opp til dans fra duoen Cross Country.

-ABBA musikk er i vinden og er godt likt både blant unge og gamle, så dette blir en flott kveld, sier Henrik Birkeland, leder av Bakke IF.

 

Nostalgisk aften

Det er ingen tvil om at Bakke IF har slått på stortromma dette året når. Fredagskveld er det nemlig klart for hele Norges Tor Endresen med gamle og nye svisker fra hans mangeårige karriere. Også dansefolket har fått med seg en favoritt denne kvelden i svenske Donnez.

.
Dansbandskungen inntar Sirafestivalen

Vikingarna anno 2019

Lørdag er det klart for kvelden over alle kvelder i Sirafestivalens historie. Det lille idrettslaget i sør har klart å hanke inn selveste Vikingarna med Christer Sjøgren i spiss, noe som har skapt mye oppmerksomhet, og det ble stor aktivitet på booking fronten da årets program ble presentert.
– Vikingarna er jo uten tvil det største dansebandet gjennom tidene, og har vært ønsket av oss og dansefolket i lang tid, så det gleder oss stort at de ønsket å legge turen til Sira, sier Birkeland. Den lokale duoen Loveguns som er som fast «husband» å regne på festivalen skal få æren av å dele scene med Vikingarna denne kvelden.

 

 

God dugnadsånd

Sirafestivalen som startet som en liten «bygdefest» for et tiår tilbake har vokst til å bli en av Sørlandets mest populære musikk/dansefestivaler. Den lille bygda nærmest tredobler innbyggertallet under festivaldagene, og har i skrivende stund nær 250 bobilenheter påmeldt.

– Vi hadde aldri klart å gjennomføre et slikt arrangement om det ikke var for den flotte dugnadsånden vi har i bygda vår, så her er det bare å takke alle som bidrar, sier Birkeland.

– På vegne av Bakke IF vil vi ønske alle hjertelig velkommen til Sirafestivalen 2019.

 

30. MAI
Cross Country
Supertrouper – Abba trib
1. JUNI
Tor Endresen
Donnez
2. JUNI
Loveguns
Vikingarna

 

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også