De Danseglade


Jokerud (2) WEB

Lise Merete Jokerud: Livet endret seg med dansen

På forsiden akkurat nå

Kjærligheten? Den fant jeg på dansegulvet, smiler Lise Merethe Jokerud (56) og kikker bort på mannen Widar Terje Haugen (65). Akkurat slik hun fant kjærligheten til dansen, dansemusikken og «gutta sine» i Ingemars.

Med en far som spilte til dans til han var 85 år, har det å svinge seg på gulvet alltid vært en selvfølge for familien Jokerud.
– Jeg danset sjøl fra jeg var 4-5 år. Det var en naturlig del av barnelærdommen hjemme, og noe som alltid har betydd mye for meg, smiler Lise Merethe Jokerud.
Så fort den livate jenta var konfirmert, gikk da også turen fra jenterommet på Krøderen jevnlig til Sigdal og andre steder i nærheten – for å danse så klart.
– Den eldste broren min spilte i danseband, så gjennom ham ble jeg enda mer glad i den fengende dansebandmusikken. Jeg danset blant annet mye til Ole Ivars, og ble etter hvert også kjent med de trivelige karene, sier hun.

Sangene traff hjertet

Men et band skulle kapre hjertet hennes i enda større grad. Hun kaller dem bare for «guttane te a mor».
– Jeg oppdaget Ingemars for første gang under Dansefestivalen i Seljord i 2002. Og da var det gjort! De hadde sanger som traff meg rett i hjertet. Gode tekster og melodier med ordentlig dansetakt. I tillegg var de jo så utrolig fine og imøtekommende gutter! Det har alltid vært noe helt spesielt med dem, smiler hun.
Og ekstra spesielt skulle det hele bli, siden det ikke bare var Lise Merethe som hadde tatt turen til Telemark denne helga. På campingplassen hadde nemlig Widar Terje Haugen rigget seg til, i påvente av at favorittbandet Ingemars skulle spille. Forventningene til kvelden var store, men han var på ingen måte forberedt når ei lyshåret, nydelig jente plutselig dukket opp fra intet. Like fort som hun kom, var hun da også borte fra synsfeltet igjen. Helt som Askepott.
– Det sa ikke pang, det eksploderte, har Widar sjøl beskrevet det i ettertid.

Resten av saken kan du lese i De Danseglades februarnummer 2019

Den 29. april arrangerer Lise Merete og maken dans i selveste Vikersundbakken. Der står favorittbandet Ingemars og Dænsebændet på scenen.


Foto: Asle Strand

Brynhild Marit Berger Møllersen