De Danseglade


Gluntan WEB (1)

Klart for dansefest i Braatthallen

På forsiden akkurat nå

Den 23. mars er det igjen duket for fest i Kristiansunds storstue Braatthallen. I 2018 feiret Braatthallen seg sjøl med 20 år som arrangør av dansegalla. En godt etablert med flere fulle hus innen mange sjangre har det blitt. Daglig leder Kjell Otto Hoel, tar sitt ansvar som arrangør og kulturbærer og engasjerer også band som ikke er blant de mest brukte. I mars braker det igjen løs med dansefest. Denne gangen med musikk som gjerne kan kalles litt skarpere i kantene, mer i retning country. Det er to band, begge fra Trøndelag; Gluntan og Harlekin. Førstnevnte er godt kjent og etablert gjennom mange tiår (i hvert fall i navnet).

Les sak om Gluntan HER.

Harlekin er for De Danseglades lesere et mer uskrevet blad.

Vi tok oss en prat med Vegard Fossen i bandet og lurte litt generelt på hvor disse seks karene «kommer fra» musikalsk og hva de leverer. Fra hjemmesiden har vi sakset følgende intro som sier litt om selve bandet og medlemmene;

Harlekin ble startet i 2006, og er fra Malvik/ Stjørdalsområdet. Bandet består av 6 rutinerte musikere som har lang fartstid fra andre band. Harlekin består av Vegard Fossen (gitarer/steelgitar, vokal), Tore Rønsåsbjørg (vokal/gitar), Morten Husby (bass), Håvard Wenaas (tangenter, vokal), Odd Annar Aasan (trommer), Roy Betten (Akustisk gitar, vokal). Harlekin presenterer tøff country med norske tekster, og på sin debutsingel «Kæmpingliv» viser bandet nettopp dette. Bandet har vært aktive på live-fronten de siste årene på diverse countryfestivaler og danselokaler rundt omkring i landet, og satser nå for fullt med utgivelser av låter og album i 2019. Et dedikert band som bruker mye tid på øving og skriving av nye låter. Med over 30 jobber i året er de mye på veien og trives best på scenen foran et feststemt publikum.

Bandet har til nå har gitt ut seks singler og slipper sin sjuende singel 8. februar. Vi har som mål å få gitt ut et album rundt påsketider, forteller Vegard Fossen til De Danseglade.

– Fra og være et lite lokalt band, har mye skjedd de siste 2 årene. Låtene våre har på kort tid streamet over 800 000 bare på Spotify og de er ofte å høre på radio, både lokalt og landsdekkende.

– Bandet består av 6 personer som alle er motiverte for å satse på bandet og musikken. Vi har de siste årene utviklet oss mye, og det er investert anlegg (PA) og lys som gjør at vi kan ta på oss store og mindre oppdrag. Vi er etterspurt i Trøndelag og har rundt 30 spillejobber i året. Fokuset nå er å nå ut til andre deler av landet. Vi har den siste tiden merket at nye arrangører tar kontakt, og det er veldig hyggelig.

Vi gleder oss til å dele scene med Gluntan i Bratthallen i mars, og håper at alle danseglade tar turen denne kvelden.

Les mer om Harlekin på bandets hjemmesider eller klikk HER

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også