De Danseglade


Ole Ødegård AS

Jubelår for Ole Ødegård

På forsiden akkurat nå

Jubileum med energi – men kun ei hånd

Oppladningen kunne ikke vært verre. Et rundkast på isen gjorde at Ole Ødegård (73) brakk overarmen rett av, mens skulderkula hoppet ut av stilling. Men man skulker ikke jobb i Ole Ivars. – Jeg har jo ei arm til, smiler veteranen. Det er den holdningen som får et band til å holde på i 55 år, og fortsatt se framover.

Andre i hans alder har for lengst startet på pensjonisttilværelsen. Men Ole Ødegård (73) ser bare positivt på å jobbe videre. Han får jo drive på med det artigste han vet! Og når utstyret er rigget på scenen, når det begynner å fylle seg opp med folk i salen og glittervesten kommer på, ja da er gleden over å kunne underholde og lysten på å spille fengende og swingende musikk, akkurat like stor som hos 16-åringen som skrudde seg fram til Sveriges P3 på radioen på gutterommet i Løten, på starten av 1960-tallet.

En rød plankegitar

Ole har spilt for kongen og dronningen. Han har vært med på å starte studio, slik at gutta kunne få tilbake kontrollen fra strenge produsenter med makt, som var helt på kollisjonskurs med de unge musikerne, og han har utallige gode minner fra konserter, tv-opptredener, dansegallaer og prisutdelinger.

Men den første virkelige gnisten som startet det hele, kom i form av en rød plankegitar. Innkjøpt for 750 blanke kroner i Shadows-rus, etter at svenske Four Rytmic nærmest hadde hypnotisert den mørkhårede unggutten året før.

Nå spiller Sven-Ingvars på radioen. En slags blanding av rock og pop, som går rett i hjertet på Ole og hans jevnaldrende. Det er nå han bestemmer seg. Trekkspillet han har spilt på siden han var sju år, plasseres i et hjørne. Ole skal bli gitarist i band.

Trenger en vokalist

Som tenkt, så gjort. Men å bare spille Shadows-musikk er begrensende i lengden. De trenger en vokalist. Ole kommer stadig tilbake til kompisen Ivar Grønsveen, han kan jo både spille gitar og synge, og er mer frontfigur enn alle de andre gutta til sammen. Ulempen er bare at Ivar allerede spiller i et band, ettertraktet musiker som han er. Men Ole får ham på andre tanker. Ivar blir med, og han har til og med en dansejobb med seg i ermet!

Hovedfoto: Asle Strand

Resten av denne saken kan du lese i De Danseglades marsutgave 2019

I vinter måtte Ole ta det med ro, men han ville ikke høre snakk om noen sjukemelding

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også