De Danseglade


STAUT Makalaus-web

De Danseglade anmelder: STAUT - Makalaus

På forsiden akkurat nå

Staut, er et utradisjonelt band med sans for tradisjoner. Ja, det høres merkelig ut, men det er sant.
De kommer fra Bagn i Valdres og musikken de spiller er ganske spesiell, nærmest folkrock. Gutta i bandet har veldig ulik bakgrunn, noe musikken bærer preg av. Folkemusikk, country, rock, ja litt av hvert. Så hvorfor ikke blande alt dette og lag ei makalaus bra plate! En av de staute karer, Ørnulf Juvkam Dyve, står for platas 11 låter.
Nå kan vi jo tro at Makalaus er skikkelig selvskryt. Men nei, det kan avkreftes med det samme. Makalaus, er en fjelltopp i Valdres. Utsikten er ubeskrivelig, men likevel en inspirasjonskilde til vakker musikk.
Det hele starter rolig og trygt med ”Dans ein dans” og så øker tempoet i ”Ta me bort”. Slik beveger de seg mellom forskjellige tempo og rytmer. Og de blander inn uventede elementer som tekstlesing fra et arkivopptak med Halldis Moren Vesaas.

Avslutningen av plata, er like flott som starten: ”Leika like ved”, er en fengende poplåt som nok fester seg i de flestes ører. Likedan den aller siste. Det er ”En fin sang”. Ja nettopp, en fin sang i en bedagelig, slentrende rytme.

Godt jobba!

Ei plate som er både særegen og fin for øret. Sang på dialekt, samt gode musikanter og flotte arrangement med noe for enhver smak.

5

Ann-Heidrun Ruud

Les også