De Danseglade


Tommy WEB

Tommy Michaelsen: Hjertevarm frontfigur

På forsiden akkurat nå

Han har sunget mange tusen ganger om morgendagen som kanskje ikke kommer. Sjøl lever Tommy Michaelsen etter den samme teksten, og prøver å gjøre hver dag så bra som mulig.

Har du vært i en begravelse på Østlandet, er det en stor sannsynlighet for at du har hørt ham synge. Jo da, hvis du har svingt deg på dansegulvet også, for all del, men den fløyelsmyke, varme stemmen får en spesiell tyngde i kirkerommet. Det er som om han synger akkurat for deg.

Og om det er den tredje begravelsen denne uka, så kobler han aldri inn rutinegiret.

Holder fast

«Når det er den verste dagen i ditt liv, så er det kanskje godt at noen synger. Den timen der i kirka er helt spesiell for de nærmeste. Da skal jeg gjøre så godt jeg kan for å hjelpe dem», tenker Tommy.

Så enkelt, men samtidig så utrolig vanskelig.

Mange av dem har grått på skuldra til Tommy før eller etter begravelsen. Det finnes to typer mennesker i en slik situasjon. De som slipper, og de som holder. Tommy holder. Varmt og fast.

Likte ikke noter
Det hele startet hjemme. Morfar var musiker, og Tommy krøp opp på pianokrakken hos ham så fort han nådde opp. Med en mamma som spilte i korps i alle år, og en pappa som ifølge seg sjøl kun spilte stereoanlegg – men som gjennom det også tilførte heimen mye musikk, var det et naturlig valg.
– Men det var aldri snakk om notekurs som treåring eller å dytte meg i en retning. Jeg spilte fordi jeg syntes det var artig sjøl. Og noter, det likte jeg ikke. Etter hvert gikk jeg på orgelkurs, men der spilte jeg på gehør. Storesøstera mi hadde gått på det før, så jeg kunne alle låtene, ler han.

Foto: Asle Strand

Dette er kun et utdrag av artikkelen som stod på trykk i De Danseglade. Vil du lese hele, og andre artikler klikker du på den røde lenken i teksten over. 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også