De Danseglade


Hovedbilde 1 Lillebror og Oline samspill WEB

Oline og Lillebror i kjærlig samspill

På forsiden akkurat nå

De har vært venner i mer enn 30 år, og spilte i hverandres bryllup i unge dager. De siste årene har samboerne Oline Sofie Bakkom og Lillebror Vasaasen funnet tonen både musikalsk og privat, og er travlere enn noensinne.

– Å måtte si nei til et oppdrag du egentlig har lyst til å ta på deg, det er ille, sier Tormod Lillebror Vasaasen (57). Samtidig er det et luksusproblem. Vi er så privilegerte som får drive på med musikk på denne måten, sier han.

Lillebror og samboer Oline Sofie Bakkom (54) har aldri hatt så mange forespørsler som nå. Men så er det da også to av landets mest allsidige musikere og komponister vi snakker om. De hører like hjemme om de sørger for livat dansemusikk, som når de framfører vare eller majestetiske verk i kirka, eller skriver og arrangerer teatermusikk slik Lillebror holder på med nå med sitt store Sandbeck-prosjekt for Kvennstuguteateret, for å nevne noe. De skaper toner som berører. Og det musikalske grunnlaget, det legger de gjerne hjemme på den tradisjonsrike gården på Vallset, høyt hevet over flatbygdene på Hedmarken og med en utsikt som aldri ser ut til å ta slutt.

De dyrker det tradisjonelle både i musikken og det jordnære, paret Oline og Lillebror

Ikke så sjølopptatt

De to opptrer sammen, hver for seg og med Olines hjertebarn Dalakopa, der Lillebror også gjerne er med som stand in. De har da også vanket i det samme musikermiljøet i mer enn 30 år, og alltid vært venner. Til de for sju somre siden ble mer enn det.

– Det er jo litt artig, smiler Oline, jeg spilte faktisk brudemarsjen da Lillebror giftet seg, og han spilte brudevalsen for meg! Vi har alltid hatt en veldig god kjemi, og det føles veldig naturlig og riktig at vi nå er sammen.

– Det å finne kjærligheten i voksen alder, er helt annerledes enn når man er ung. Du er ikke så sjølopptatt, men tenker mer på hverandre. Vi setter nok også mer pris på livet. Også kjenner du igjen situasjonene man kan komme opp i, og har verktøy for å håndtere dem. Da vi var yngre, suste alt bare av gårde, men nå ser vi verdien både i hverdagen og i merkedagene. Slik er det med musikken også. Tenk hvor mange store konsertopplevelser og back stage-spillinger med dyktige, kjente musikere vi har fått være med på. Noe i alle fall jeg tok som en selvfølge. Å skulle opptre for 10.000 publikummere, for eksempel. Eller at det kom folk fra mange forskjellige land for å høre på Dalakopa. Nå verdsetter vi det på en helt annen måte, sier Oline.

 

De Danseglade portretterer bransjefolket. Dette er en av mange saker som du kan lese i De Danseglade. Artikkelen er svært forkortet.

 

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også