De Danseglade


160505 Vårdansen Lady Ole Ivars Holmsve Steinar E Hilde F AS (21)

Ole Ivars og Steinar Engelbrektson til Kongsberg Musikkteater

På forsiden akkurat nå

Det er mange idrettsklubber rundt om som arrangerer dansegalla lokalt, for å spe på klubbkassa. Skrim Elite på Kongsberg har også kommet dit. Den lokale klubbens damelag har kommet dit at de virkelig hevder seg i toppen, og uten kommunal støtte, er et av tiltakene en dansegalla i oktober, der elitelaget også har engasjert eliten innen danseband, nemlig Ole Ivars og Steinar Engelbrektson. Vi ble kontaktet av en av ildsjelene bak prosjektet, Liv Marit Lyngås. En engasjert dame som virkelig brenner for å hjelpe håndballjentene med økonomien.

Kongsbergs stolthet

– Jentene har klart å levere resultater slik at de skal konkurrere på toppnivå i håndball i kommende sesong. De er eneste laget fra Buskerud som skal representere håndballen i dette sjiktet. For å få lov å spille på topp-nivå, kreves en viss egenkapital. Uten dette blir de tvunget til å rykke ned for å spille hvor de var i forrige sesong.

– Dessverre har de ikke «høstet poeng» fra kommunen, og alle søknader om ekstra tilskudd for å spille er avslått. De har et svært nøkternt budsjett, men allikevel strekker ikke inntektene til.

– Med stor interesse for ungdomsarbeid, og lang fartstid innen håndball, er vi et par personer som fikk lyst til å hjelpe til med å skaffe inntekter. Et håndballag som bruker all sin fritid for å nå et mål; bli best i serien uten noen form for økonomisk bistand, ønsker vi å hjelpe, slik at de har mulighet til å spille i toppserien kommende sesong!

– Derfor arranger vi Dansegalla i Kongsberg Musikkteater fredag den 12. oktober hvor overskuddet går uavkortet til Skrim Elite Håndball. Kongsberg Musikkteater er et moderne lokale hva lyd, lys og atmosfære angår. Det hevdes at det er et av de beste i Europa, og det er bare ett lignende i Norge.

– Når vi har valgt det beste lokalet, har vi også valgt den beste musikken: Steinar Engelbrektson Band og Ole Ivars.

Liv Marit, og medarrangør Terje Johansen, håper at de med denne musikken, samt fasilitetene, skal trekke fulle hus , slik at håndballjentene er nærmere muligheten til å representere Buskerud i topp-divisjonen!

BILLETTER KAN DU BESTILLE HER

Det finnes også mulighet for å ta med bobil eller caravan. Adressen er Numedalsveien 80, 3617 Kongsberg, fredag til lørdag. Her er imidlertid ikke tilgang til vann og strøm.

– Husk også å nevne at Gyldenløve Hotell på Kongsberg har rimelig overnatting for gjestene våre! Du kan ringe 32 86 58 00, så ordner de rom for deg, avslutter Liv Marit Lyngås til De Danseglade.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også