De Danseglade


171117 Storefjell Contrazt Ingemars AS (20)

Igjen klart for Morodalsfestivalen

Nyheter
Vårdansen 2019
På forsiden akkurat nå

Morodalsfestivalen er en inkluderende musikkfestival med stort fokus på inkludering. Den arrangeres i Nord-Odal kommune i Hedmark 16. juni 2018. Dette er en festival for utviklingshemmede og alle andre som elsker musikk og moro. Morodalsfestivalen er et unikt møtested med musikk, trivsel og livsglede.

 

Morodalsfestivalen feirer i år 10 års jubileum og har med årene vokst seg stor. Fra ca 400 festivaldeltagere i 2009 til i underkant av 2000 festivaldeltagere i 2017. Vi satser stort og håper på publikumsrekord igjen i år.

 

Morodalsfestivalen er ikke bare musikk og moro, men dette er en festival som gir mening. Her møtes mennesker på tvers av sosiale kulturer, generasjoner og funksjonsnivå for å høre flotte artister fra scenen.

 

På Morodalsfestivalen møter du artister fra mange ulike musikksjangre. Vi velger artister uavhengig av smak og preferanser nettopp for å treffe vårt publikum.

 

Vi er stolte av å programmet vårt i år også. I år får publikum oppleve alt fra heavy metal til danseband. Vi får besøk av Madder Mortem, et heavy metal – band fra Nord-Odal som er kjent langt utenfor Norges grenser. Kjente og kjære Ingemars kommer. Country Dagger er et band med hovedsete på Hamar, men flere av bandmedlemmene er fra Nord-Odal. Country Dagger hyller noen av countrymusikkens beste låtskrivere og musikere. Fra Oslo kommer bandet United by Music.Dette er et band som gir musikalsk talentfulle mennesker med utviklingshemming muligheten til å opptre foran et stort publikum. Til å avslutte vårt 10 års jubileum har vi fått DDE. Vi ser fram til en festival med enormt mye livsglede, mangfold og fantastisk musikk.

 

Til å guide oss gjennom dagen har vi to flotte konferansierer. Carina Carlsen, forfatter av bloggen » Fet, men fattet» og kroppspositivist. Sammen med henne vår egen Marius Kristiansen. Marius har vært konferansier på Morodalsfestivalen i mange år nå. Han er et fyrverkeri på scenen som byr på seg selv og som gjerne tar ei låt med flere av artistene.

 

Årets festival sparkes i gang allerede 15.juni med «En samtale om inkludering» . I årets samtale om inkludering har vi vært så heldige å få med oss fire scenekunstnere:
– Marte Wexelsen Goksøyr som er en norsk skuespillerinne, forfatter
og foredragsholder med downs syndrom.
– Bjørn Birch som er sceneinstruktør og skuespiller.
– Vi har også fått med oss vår egen Jonas Strand Gravli fra Nord-
Odal – som til daglig er ansatt som skuespiller ved Nationaltetaret.
– Til å lede kveldens samtale har vi fått med oss teatersjef på Teater
Innlandet Janne Langaas.

 

I 2017 satte Teater Manu opp forestillingen «Hva faen er problemet» skrevet av Marte Wexelsen Goksøyr. Regi av Bjørn Birch.
Marte spilte selv i stykket, sammen med Sven Nordin.
I programmet sto det:
…»Hva faen er problemet» er et rop om å bli sett som de menneskene vi er i kraft av våre tanker, følelser, handlinger, og ikke bli satt i bås. Normalitetsnormen blir snevrere for hver dag. Vi blir reddere for det ukjente hver dag. Så vi spør: Er kunsten det eneste verktøyet vi har igjen som kan åpne øynene til de som ikke vil se?»… Dette er tema for årets samtale.

 

Morodalsfestivalen er opptatt av å sette fokus på inkludering i samfunnet. Velkommen til » En samtale om inkludering» 15.juni og storslått festival 16.juni.

 

Mangfold gjør opplevelsene rikere!!!

 

Tekst: Stine Sannerud

 

 

Bilde country dagger 2
Bilde DDE
Bilde Madder Mortem
Bilde United by music
Ingemars bilde

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.