De Danseglade


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Holmsve: Klar for fornyelse

På forsiden akkurat nå

Han håper på en ny vår for dansebandmusikken, Joar Petter Holmsve. – Men da må dagens unge få lyst til å holde i hverandre på gulvet og det må stå unge musikere på scenen, mener veteranen. Han er ærlig på at bransjen sjøl også har vannet ut dansemusikken innenfra.

«Det e lov å ha drømma», synger Joar Petter Holmsve. Musikken holdt da også på å bli en yrkesdrøm på heltid for den sprudlende trønderen, som allerede som åtteåring snek seg til å låne pappas trekkspill og mormors fiolin.

– Jeg har vokst opp med musikanter på begge sider av familien, så det å spille et instrument var en naturlig del av oppveksten, sier Joar Petter.
Vurderte musikkstudier

Som 15-åring spilte han til dans for første gang – i en duo som trakterte gitar, orgel og trekkspill i feiende gammeldanstakter. Og siden var det gjort. Holmsve har eksistert i en eller annen musikalsk form siden 1972, og Holmsve’n sjøl har ledet an på veien i 45 år.
– Men aldri som helprofesjonell?
– Nei. Jeg vurderte musikkstudier tidlig i ungdomsåra, og skal innrømme at jeg luktet litt både på musikklinja og konservatoriet. Men jeg konkluderte med at det var best å ha musikken som en hobby, sier Joar Petter, som også spilte fiolin i symfoniorkester i Nord-Trøndelag i sine yngre dager.

Og slik ble det. En god hobby, understreker musikeren som har turnert land og strand rundt med bandet sitt.
– Å spille er noe som gir meg glede og et ordentlig avbrekk i hverdagen. Når jeg møter gutta og vi drar ut på veien, med bussen fylt av godt humør – ja, det er et eget fellesskap som har meget stor verdi i livet mitt. Det sosiale fellesskapet er en veldig viktig del av det hele. For meg er det som en laksefisketur og golftur på én gang, smiler han.

Må ha respekt
Gutta, det er i tillegg til Joar Petter, Ronny Vaagen på keyboard, Harald Fjelldal, bass, Snorre Vestrum på gitarer og Per Tommy Roten på gitar/steelgitar, mens Asbjørn Martin Håpnes har kommet inn som erstatter for Lars Westerfjell på trommer, og Rune Kirknes styrer lyd og lys.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også