De Danseglade


Våler Kirke Hanne Mette (1) TOPP

Hanne Mette Band med kirkedebut

På forsiden akkurat nå

Det svingte virkelig i kirken, da dansebandet Hanne Mette Band sammen med Søbakken Skolekor og musikalske venner dro i gang sin helt egen julekonsert i Våler kirke. Og det er ikke hverdagskost for Norske kirker. Dette er noe vi har snakket om lenge, men nå følte jeg at tiden var inne sier en følelsesladd Hanne Mette Gunnarsrud etter konserten.

 

Fullsatt kirke

For lokalbefolkningen, fans og langveisfarende kjente virkelig sin besøkelsestid. Det fantes ikke et ledig sete, konserten var utsolgt og vi måtte avvise folk i døra, forteller Gunnarsrud. Framme ved alteret regjerte koret og dansebandet Hanne Mette Band, sammen med Kim Brandsnes som denne kvelden var engasjert til å være julekonsertens konferansier.

 

Tenk utradisjonelt

Gunnarsrud avviser ikke at de vil spille på flere julekonserter i kirker fremover.

– En del kan være til gjentakelse. Det virket jo som det falt i smak, sier Gunnarsrud en smule beskjedent etter å ha fått trampeklapp fra den store forsamlingen i Våler.

Hun skryter samtidig av sine gutter i bandet:

– Jeg er heldig med disse. De er helt topp og leverer profesjonalitet!

Selv om Hanne Mette regner med noen kan være skeptiske til danseband i kirka, mener bandets grunnlegger og vokalist at det må være rom for og tenkte nytt.

– Det kan jo bli tamt å høre det samme om og om igjen. Det kan gjøre seg med litt forandringer, sier dansebandvokalisten.

En spesiell opplevelse

Selv om dansebandet bruker noen av de samme sangene under denne konserten som på festivaler og lørdagsfester så handler mye om tro, håp, savn og kjærlighet.

Ikke nok med at vi fikk høre bandets egne sanger, så fikk de fremmøtte høre mange gode juleklassikere med skolekor som toppet den gode førjulsstemningen, selv om snøen uteble denne kvelden.

Til publikums store glede hadde også Hanne Mette med seg sine døtre Madeleine (22) og Linnea (9) til å synge solo på låten Den første julenatt.

 

Dansebandet med sin opprinnelse i Solør opplever stadig økende etterspørsel fra arrangører rundt om i Norge og Sverige etter flere nominasjoner i Spellemann. Bandet fikk også imponerende Spellemannspris i 2013 under kategorien danseband med albumet «Minner». Bandet består av vokalist Hanne Mette Gunnarsrud, trommer Anders Lauten, keyboard Johnny Enger, Bass Eivind Woxen og Hallgeir Lie på Gitar.

Alle foto: Solveig Gunnarsrud

Våler Kirke Hanne Mette (7)
Våler Kirke Hanne Mette (1)
Våler Kirke Hanne Mette (2)
Våler Kirke Hanne Mette (3)
Våler Kirke Hanne Mette (4)
Våler Kirke Hanne Mette (5)
Våler Kirke Hanne Mette (6)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også