De Danseglade


Full Rulle WEB

Full Rulle fra Trøndelag

På forsiden akkurat nå

Full Rulle startet opp som rent gammeldansorkester og var et utspring fra Heimdal og Trondheim Trekkspillklubb som ble stiftet i 1997. «Bandet» besto av 3 karer på trekkspill; Jonny Johansen, Magne Johansen og Rune Johansen. Tre stykker Johansen, men ingen i familie med hverandre.

I starten ble det en del opptredener på flere trekkspillfestivaler og lignende arrangement. For at gruppa skulle framstå som et fullverdig band var det behov for folk som kunne spille trommer, bass og gitar i tillegg, og det skulle ikke gå lang tiden før også dansemusikken ble en stor del av repertoaret.

Hardtarbeidende med lav profil

Full Rulle har hele tiden vært hardtarbeidende, men har holdt en lav profil. Nå, 20 år etter oppstarten, satser gjengen videre og mot nye høyder. Helge Fuglstad forteller at Full Rulle har valgt å ikke feire at de har vært på veien i 20 år, men fokusert på at de skal fortsette nye 20 år.
– Vi ønsker nå å satse mer, noe som er nødvendig i dagens musikkmarked, forteller Helge. Målet er å komme mer inn på flere festivaler og delta på større danse arrangement, samtidig som vi fortsetter å spille på ulike tilstelninger og lokaler rundt omkring. Vi har hele tiden valgt å ha et bredt repertoar, med danse- og festmusikk. Dette har vi gjort for å treffe et vidt spekter av danseglade personer på mange ulike arrangement. Bandet tar med seg inspirasjon fra norsk/svensk gammeldans, trønderrock og tradisjonell dansemusikk, men ønsker å fremstå moderne og utvikle musikkstilen istedenfor å kopiere den. Vi er derfor ikke et typisk danseband, men et band som spiller dansemusikk fra ulike sjangre som country, danseband, gammeldans, pop og rock. Derfor mener vi at vi kan tilby et produkt som skiller seg ut fra mye annet. Mye av det vi spiller er coverversjoner av kjente låter, men også en god del eget materiell, med fokus på norsk tekst. Både Helge (bass) og Anders (trekkspill/piano) er musikklærere til daglig, så de henter også inspirasjon fra den oppvoksende generasjon når de lager musikk til bandet.
Bandet har i sommer (2017) deltatt på flere festivaler og dansetilstelninger, sist blant annet sammen med Ingemars og Jhohans på Danshelga/Stjørdal. Vi har allerede fått mange rebookinger til neste år, fra fornøyde arrangører. I tillegg planlegger Full Rulle å gå i studio i høst, for å spille inn og gi ut nye låter som de har liggende i skuffen. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på låter vi har gitt ut de siste årene, som blant annet har blitt spilt på radio, avslutter Fuglstad

Full Rulle består av

Anders Aalberg(42år): trekkspill, piano og sang

Helge Fuglstad(39år): bass og sang

Magne Johansen(53år): Gitar, trekkspill og sang

Håkon Hallem(42år): Gitarer og sang

Tomas Amdal (47år): trommer

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.