De Danseglade


Gaute og Åse Marit WEB

Åse Marit og Gaute må ikke danse på festival

På forsiden akkurat nå

I vår vandring for å treffe dansefolket, falt veien forbi Åse Marit og Gaute Stuksrud. De satt der utenfor og nøt ettermiddagen foran bobilen sin. Vi er på Dansefestivalen på Sel, og hver og en har sin tilnærming til å dra nettopp hit. Noen drar for å danse hele tida, mens andre har en interesse for musikk og det å høre på.

Åse Marit (50) og Gaute (48) hører mer til den siste gruppen. Gaute spiller trommer, eller så er det slik at har spilt det så mye at han er mer enn gjennomsnittet opptatt av at takta skal sitte, der bak i bandet. I tillegg er Gaute en lidenskapelig radioamatør.

Hvor mange ganger har dere vært her på Dansefestivalen?

– Det er åttende gangen kommer det fra Gaute.

Hva er grunnen til at dere kommer tilbake?

– Det er først og fremst atmosfæren rundt her, samt sjølve plassen og ramma rundt. Vi synes det er en veldig fin festival. Det er rolig. Vi må rose vaktene for at de får det til på den måten de gjør det. Her er det jo heller ikke problemer å få sove på natta heller. Det betyr mye. Det er moro på en slik plass, noe du ser frem til i lang tid.

Mer for musikken enn dansen

For dansen er en felles ting for dere to?

– Vet du, vi danser ikke så veldig mye. Vi er så glad for å se og høre på når de spiller, forteller Åse Marit. Gaute han er en veldig god trommeslager, og har spilt trommer siden han var så stor omtrent, forteller Åse Marit og holder handa en halvmeter over bakken. Så han storkoser seg når han får stå å se band spille sammen.

 

Dette er kun et utdrag av artikkelen som stod på trykk i De Danseglade. Vil du lese hele, og andre artikler klikker du på den røde lenken i teksten over. 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.