De Danseglade


170714 Dansefestivalen TOPP

Danseglade Wenche elsker Dansefestivalen

På forsiden akkurat nå

På vår vandring langs rekkene av bobiler og campingvogner på Sel, treffer vi to damer som sitter utenfor et fortelt. Det er Wenche og søsteren Anne Grete. Og Dansefestivalen på Sel har blitt en fast tradisjon for Wenche Tødsten (50), gjennom mange år, kun med et lengre avbrekk.

– Nå har jeg vært her siden mandagen og skal bli hele uka. Søstera mi er her kun et par dager. Sjøl har jeg vært her mer eller mindre siden 2004. Da var jeg her med mann og to barn. Men så ble jeg skilt og da ble det ei pause naturlig nok. Jerg tok opp igjen tradisjonen (aleine) i 2016.

Hva er det som drar deg hit ned til Dansefestivalen, er det dansen?

De Danseglade ved Dag Mangseth, møtte Wenche og søsteren under Dansefestivalen på Sel i 2017

– Ja. Dansen OG folket. Det sosiale er kjempeviktig. Og så er jo campinglivet kjempeartig da. Det å komme ned til Sel er bare så godt. Da senkes skuldrene, og her treffes gamle kjente. Det er bare å kose seg, for her på «Pålles plass» er som en storfamilie. Stort sett de samme folka hvert år. Så har vi vår egen musiker, han Robert Lønsethagen. Når han spiller opp til dans på keyboardet sitt, finner vi stolene og rigger oss til ved vogna hans. Da danses det både swing og linedance, kjempemoro.

Du sier at folket og det sosiale drar mye, men hvordan er det ellers med musikken av det slaget som står på scene rundt om her? Noen spesielt du følger ekstra med på og liker å danse til?

– Jeg liker nå Lasse Stefanz og Ole Ivars. Rune Rudberg også. Generelt er jeg glad i gladmusikk. For det er jo det dansebandmusikk er….

– Her på festival er det jo slik at man gjerne tar seg en svingom på dagtid, i tillegg blir det jo på kveldan også, sjølsagt.

 

De Danseglade portretterer dansefolket. Dette er en av mange saker som du kan lese i De Danseglade. Artikkelen er svært forkortet.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også