De Danseglade


Uppslag_6-7_Erica WEB

Erica Sjöström: Alle kan synge

På forsiden akkurat nå

Erica Sjöström er vokalist i dansebandet Drifters og driver egen sangklinikk i Lidköping. Nå inviterer hun til Erica’s sangskole under Dansbandsveckan i Malung til sommeren. Etter endt sangseminar kan de som vil, entre scenen i Grönlandsparken og synge med Erica og Drifters foran et stort publikum. DD har møtt Erica Sjöström i hennes travle hverdag med familie, egen sangklinikk og turnelivet med Drifters.

Sangskolen i Malung

Nærmere 50 000 danseglade besøker Malung i løpet av Dansbandsveckan, og da forvandles fotballbaner og andre ledige gressflater til campingplasser. Et mangfoldig program tilrettelegger tilværelsen for de tilreisende. Erica er bevisst at svært mange, ung som gammel, synger i dusjen og i bilen for å tilfredsstille sin sanglyst.

– Alle kan faktisk synge, sier Erica. Og hun har nok rett! Etter at TV-stasjoner over hele verden åpnet for sang og talentprogrammer, ser det ut som at køen av sanglystne ingen ende tar. Det kan nesten virke som om alle vil på audition. Nettopp derfor startet Erica, i samarbeid med arrangøren, opp sin sangskole under Dansbandsveckan. Det hele startet opp i 2015, men til nå har kun svensker møtt opp til «Works shopen». Interessen er stor, hele 6 grupper à 20 sanglystne deltok i 2017. I år inviterer Erica nordmenn spesielt til å melde seg på sangskolen. Eller som hun ordlegger seg ovenfor DD; – Det skulle vara jättekul om nordmän registrerade sig. Og vi i DD er ikke i tvil. Her bør vi nordmenn virkelig vise vår interesse. Er du blant de beste, blir du rangert som «Master Class».

De Danseglade portretterer bransjefolket. Dette er en av mange saker som du kan lese i De Danseglade. Artikkelen er svært forkortet.

Sven Erik Vesse

Les også