De Danseglade


Dommerne 2017 bredt

Trine Dehli Cleve: Dronningen av Skal Vi Danse

På forsiden akkurat nå

I morgen braker det løs på TV2 med årets sesong av Skal Vi Danse. Vi tok oss en prat med den dommeren som har vært med i alle sesongene av programmet – i alt 13 (!). Hvordan er det og hvordan forbereder hun seg.

Det du leser under er et lite utdrag av saken som vil stå på trykk i neste utgave av De Danseglade.

Når vi benker oss ved TV-en for å følge lørdagskveldens «Skal vi danse?», har selveste «Skal vi danse?»-dronningen Trine Dehli Cleve allerede forberedt seg i flere timer.

– Jeg prøver alltid å få en god frokost, for jeg vet det blir lite spising i løpet av dagen og kvelden, sier hun. Noen ganger underviser jeg litt på formiddagen. Andre ganger går jeg i studio. Fra tre på ettermiddagen er det fullt kjør med hår, sminking og andre forberedelser. Så må vi innta plassene våre 10-15 minutter før sending, før det bærer løs med dans, dømming, kommentarer og alt som gjør «Skal vi danse?» til den publikumssuksessen den er.

Konkurranseinstinkt – og adrenalin

Og det har den vært i 12 sesonger nå – og den 13. er allerede i full gang. Trine har vært med hele tiden. Som den eneste. Og hun holder koken.

– Det er jo noen ganger jeg spør meg selv hvorfor jeg utsetter meg for denne ukentlige prøvelsen med direktesendt TV. Korte, presise kommentarer som du ikke kan hente inn igjen om du sier noe du ikke burde sagt. Tusener av TV-seere som følger hvert ord – hver kommentar. Da kjenner jeg adrenalinet gå og har full tenning. Føler også at jeg tester meg selv litt, og at konkurranseinstinktet fra tidligere tider melder seg.

Tekst til hovedbilde:

Årets dommere

Tore Petterson, Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Egor Filipenko

 

Les resten av saken i De Danseglades septembernummer.

Tekst: Harald Bråthen

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også