De Danseglade


Sveing og Marit WEB

Sveinung og Marit: Glad i dansen, livet og hverandre

På forsiden akkurat nå

Vi traff Sveinung (69) og Marit (66) Jensen under Dansefestivalen på Sel sist sommer, et sted de har besøkt hele fjorten ganger…. Sveinung er nylig pensjonert Nordsjøarbeider, opprinnelig fra Ona på nordvestlandet, nå bosatt i Lensvika utenfor Orkanger i Trøndelag på konas hjemsted.  Dansen har Sveinung hatt med seg fra ungdommen av.

– De første dansetrinna tok jeg nok da jeg var i militæret og det var fest på lokalet ei eller anna helg. Du veit, jeg var langt hjemmefra, og tjenestegjorde i Nord Norge på Setermoen, og da var avbrekkene i helgene kjærkomment. Da ble det gjerne en fest og noe dansing i helgene da det passet.

Og det er ikke tilfeldig at Dansefestivalen i Sel ble en tidlig favoritt. Her er det nemlig både danseband og gammaldans. Sveinung har gammaldansen i blodet og det var lenge det som var det eneste. Først etterhvert ble det danseband.

– Vi var først mange år på Titanofestivalen, og jeg synes det er veldig synd at gammaldansen forsvinner mer og mer. Men jeg både håper og tror at tradisjonsmusikk og dans kommer tilbake. Slike ting går i bølger. Ser jo blant annet at ungdommen er på vei tilbake for eksempel i trekkspillmiljøet. Så du ser – det er ikke bare elendigheta. Men uansett hva som skjer er det musikken som skaper liv,  Og danseglede, ikke minst.

Dette er bare et lite utdrag av intervjuet vi gjorde med Sveinung og Marit. Les hele saken i De Danseglade

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.