De Danseglade


Lasse Evensen TOP WEB

MR Evensen - klar for TV og scene

Braatthallen h 2019
På forsiden akkurat nå

 

Mr.Evensen band, er Norges ferskeste danseband. Bandet starter opp med egen tv-serie på TV ØST og eget album allerede før de øver til den første konserten. TV-produsenten og journalisten/programlederen, Lasse Olsrud Evensen, har i flere år laget musikk til egne tv-programmer. Nå fikk han lyst til å starte band.

Og da starter han likeså godt i den andre enden: rett på tv før bandet hadde spilt ei tone sammen. Nå kommer det åtte manns sterke bandet med tyve tv-programmer og nytt album.

– Norske dansemusikere er gode, men musikkstilen har fortsatt for liten aksept hos kritikerne. Det gir for lite ”kred” å spille i danseband, sier Evensen. Som TV2 reporter bodde han fem år i Tyskland med hele Europa som arbeidsplass. Der nede er «schlagermusik» enormt populært og de mest kjente artistene kjører konserter på store arenaer med ti-tusenvis av tilskuere.

– Det er gedigne greier ofte med store tv-show. Musikken får den respekten den fortjener. Ikke alle låter trenger å ha maj7-akkorder for at de skal anerkjennes, sier Evensen og minner om at mange av verdens mest kjente låter ofte har tre durakkorder i seg, og han innrømmer at han ble inspirert av tyske schlager-stjerner. (saken fortsetter under promovideo og lenker)

 

«På DeDanseglade.no har du hver fredag utover mulighet for å være blant de første som ser hver nye episode»

KLIKK HER for SISTE EPISODE (ny hver fredag fremover i 20 uker)

Egen forskning

– Spørsmålet jeg stilte meg var: Hva skal til for å skille seg ut?  Jeg tok for meg de mest kjente dansebandene i Norge samt noen av de kjente folkelige konsertbandene. Jeg analyserte nærmere 15 band som jeg hørte live. Noen bruker fiolin, fele, fløyte, steelguitar eller trekkspill for å skape sin unike sound. Noen har særpregede vokalister.

– Fellestrekket er at de alle har egenskrevne låter på norsk. De mest populære bandene har en sterk faktor felles: enormt god kontakt og kommunikasjon med publikum, sier Evensen. Han trekker frem spesielt frem Tore Halvorsen i Ole Ivars, Bjarne Brøndmo i DDE og Lars Erik Blokkhus i Plumbo som gode kommunikatører. I tillegg mener han at tekster skal være lett tilgjengelig for folk og at det å synge på norsk er viktig.

– Jeg prater både engelsk og tysk godt, men kunne aldri finne på å skrive tekster på de språkene. Nordmenn er best på norsk, sier han og fortsetter. Jeg vil vel si at vi stilmessig er en blanding av Ole Ivars og DDE, med en rocka og svingende form. Det som gjør vårt band annerledes, er at vi går for full blåserekke, forteller Evensen. På den måten mener han at de vil låte forskjellig fra de andre.

Sjøl regner han seg som en middels bra vokalist og gitarist. Men dersom alle hadde vært på samme nivå som han, ville bandet blitt gjennomsnittlig påstår han, så Mr Evensen siktet høyere enn det, og filosofien var å finne musikere som var mye bedre enn han selv.

Lasse søker erfaren hjel. William Kristoffersen i Ole Ivars har gitt gode råd på veien og ikke minst hørt gjennom låtene. William snakker rett fra levra. -Det er flott at William tok seg tid. Han besitter en enorm erfaring, ikke minst som komponist. Å lytte på hva han sier, er klokt, forteller Evensen som kan si såpass mye som om at han var godt fornøyd både med ærlig kritikk av låtene og rådgivningen.

Ble ikke trodd

Hele TV-serien starter med Evensen i sitt lille hjemmestudio i full gang med å lage demoer av egne låter. Så begynner jakten på å finne musikerne.

– Dette har jeg lært fra idretten. Har du folk som er bedre enn deg sjøl rundt deg, blir du bedre sjøl. Men å sette sammen et godt team, er alltid vanskelig. Det er mange ting som skal klaffe, ikke bare det musikalske, sier Evensen. Samtidig slet jeg veldig med å bli trodd på ideen min, forteller Evensen, som har filmet alt fra dag en.

– Når du kommer opp med en god ide til trauste nordmenn, er det noen som tror at «dette er for godt til å være sant». Noen trodde jeg bløffet. Selve TV serien blir en slags dokusåpe. Vi følger hele prosessen, fra utvelgelsen av musikere, telefonsamtalene, første gang alle møttes i platestudio, forhandlinger med plateselskaper, band-øvelser og frem til den første konserten, som ennå ikke har funnet sted. Dette er en vanskelig og særdeles spennende prosess. Samtidig har jeg erfart at å få alt til å passe tidsmessig for åtte personer, ikke er lett, forteller Evensen. Han innrømmer at han slet litt med band-navnet, men med aksept fra de andre ble navnet ikke mindre beskjedent enn «Mr.Evensen band». – Både som organisator, låtskriver og stifter, ble det etter hvert naturlig. Men når det nå ble slik, kan jeg jo aldri slutte i bandet, jeg må holde på til jeg er 105, flirer Evensen.

Klar for landeveien og album

Bandet legger opp til et repertoar med 40 egne låter pluss noen cover-låter. I bandet er Evensen vokalist og gitarist, Kjetil Olsen fra Drammen er leadgitarist, Lars Berntsen trakterer trommene, Sten Werner Martinsen spiller keyboards, Bjørnar Bjørnstad spiller bass mens blåserekka består av Øydis Felberg på trompet, Dag Nilsen på trombone og Kåre Løchsen på saxofoner.

– Dette er en gjeng jeg er stolt av. Det er dyktige folk, så jeg får henge med så godt jeg kan, smiler Evensen. Vi har spilt inn 11 låter i studio. Resultatet ble veldig variert men vi føler at det er veldig dansbart og at det svinger bra. Vi valgte Cantus studio i Oslo rett og slett fordi de ikke hadde noen erfaring med vår type musikk. Der har de spilt inn punk og heavy. Men det ble en veldig positiv opplevelse. På fest skal vi love publikum et hinsides trøkk og masse kul musikk for dansefoten. Det blir skikkelig fest og moro fra scenen med to sett av 75-minutter. Jeg gleder meg som en unge.

Lasse Olsrud Evensen er bosatt på Hadeland, og jobber til daglig som internasjonal journalist. Han er blant annet den eneste vestlige journalisten som kan frekventere Nord Korea, et land han har vært i tre ganger det siste halvåret.

– Du skal se det blir norsk dansemusikk sammen med et Nord Koreansk symfoniorkester neste vinter, sier Evensen med et glimt i øyet. TV-serien begynner å rulle på TV-Øst, TV-Østfold og en av de større tv-kanalenes strømmetjenester fra starten av mai. Den første spillejobben blir i midten av juni, og flere tv-opptredener vil komme utover våren. I starten av mai slippes de første singlene og albumet slippes i begynnelsen av juni. Til høsten er det planlagt åtte nye tv-programmer, da med hele bandet på tur rundt om i Norge.

Dansefolket har åpenbart noe spennende å glede seg over, og De Danseglade vil følge bandet og vil få rettigheter til å vise alle tv-programmene som kommer etter hvert, på våre nettsider.

16. september er lanseringen på Glassheim på Jevnaker. Bandets første album blir lansert digitalt denne kvelden.

23. september spiller bandet på Lunner på Bråstad Gård.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.