De Danseglade


Kamferdrops

Kamferdrops + engler = suksess

På forsiden akkurat nå

VG skriver i dag om den kvinnelige norske DJ-en som i følge avisen overgår debutsingelen selveste Justin Bieber på den svenske Spotify-listen. Låta det er snakk om er selvsagt Ole Ivars slager «Jag trodde Änglarna fanns», duetten med Tore Halvorsen og Kikki Danieldsson fra 1999.

Den kvinnelige DJ-en kaller seg «Kamferdrops», noe som kanskje kan symbolisere at hun henter låter fra bestemors hyller? Ikke vet vi, men at dette har slått an hos broderfolket er det ingen tvil om.

Hun er norsk og hadde vel egentlig sett for seg at hun skulle slå an først hos oss her på berget, men slik gikk det ikke. Nå kan det selvsagt hende at dette vil skje, men det var svenskene som først «oppdaget» nyvinningen og tok artisten til sitt hjerte, om man kan si det slik.

Kikki Danielsson og Ole Ivars gamle dansebandslager «Jäg trodde änglarne fanns» ble utgitt i 1999 og er skrevet av William Kristoffersen.
– Jeg vil være meg selv hundre prosent uten å forholde meg til noe. Én dag kan jeg gå i grilldress, mens en annen dag kan jeg gå med parykk. På den måten kan jeg være friere til å produsere hva jeg vil, forteller artisten til VG.

Mandag morgen klarte artisten å plassere seg på førsteplass på den svenske Spotify-listen. Låten er i skrivende stund på 40. plass på VG-lista.
Artisten lager foreløpig kun coverlåter, men utelukker ikke at det vil komme egne låter etter hvert. Ifølge artisten har tilbakemeldingene vært overveldende.

Avisen skriver videre at det er Aslak Klever, som driver plateselskapet Caroline International som også har jobbet med Kamferdrops fra starten av. Han mener prosjektet har gått over alle forventninger.
– Det er ekstremt morsomt. Vi kan trygt si vi har nådd langt over målet, forteller han.

Her er den ofisielle videoen – under ser du hennes opptreden fra sist sommer (Svensk TV4)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også