De Danseglade


151017 Rune Rudberg AB (59)

Klar for ny galla i Hvalerhallen

Warner sommer 2018
På forsiden akkurat nå

Hvaler Lions har gjennom 16 år arrangert dansegalla i Hvalerhallen på høsten. Vi tok oss en prat med en av ildsjelene, Bjørn Edgar Lilleng for å høre litt mer av historien, og hva som er fokuset til Lions på Hvaler.

Siste arrangementet sist høst ble en opptur for klubben. Etter noen år med litt sviktende besøk, hadde de sist høst 520 innenfor dørene.

– Ja det var herlig med en opptur igjen. Arrangementet var det 16. i rekken, så vi 25 aldrerende karer i klubben fikk ny inspirasjon til å holde ut noen år til. Vi fikk også mange gode tilbakemeldinger fra gjestene. Og det som jeg syntes var ekstra moro, var at det var flere yngre tilstede enn tidligere. Dette skal vi prøve å spinne videre på det til høsten, slik at enda flere oppdager gleden ved slike arrangement. Neste arrangement er bestemt lørdag 30. september. Da står Rune Rudberg på scenen. Han får hjelp av lokale band som Bøckmanns og The 21’s Coffie band. Vi gleder oss veldig!

Lions Club Hvaler har et forholdsvis høyt aktivitetsnivå og er et populært innslag i lokalmiljøet. I tillegg til å utføre aktiviteter som gir penger i kassa er de også aktive blant annet på eldre og sosialsiden, og også innen narkotika og ungdom, spesielt gjennom skolene samt andre ungdomsaktiviteter.

– De siste årene har vi sammen med Lions Club Glemmen, stått for opplegget «En dag på Lions Ungdomscamp» (Internasjonal) ved å gi utvekslingsdeltakerne en opplevelse på sjøen her i Hvalerskjærgården.

Lions Club Hvaler har fått etablert en ordning med innsamling av mat som er i ferd med å utgå på dato fra forretninger på Hvaler, og de leverer maten til NAV en gang i uka, som igjen fordeler den ut til trengende.

– De viktigste inntektskildene våre kommer fra den årlige dansegallaen vi arrangerer hver høst samt grasrotandelen i Norsk Tipping. Tidligere har vi hatt gode inntekter på salg av strøsingel, men dette har sviktet totalt de siste vintrene da det ikke har vært noe behov på grunn av det milde været. Ellers er det mange bekker små som gir oss inntekter for eksempel tulipanaksjonen, salg av Lions mint, julelotteri og dugnader for å nevne noe.

Klubben har også flere lokale tiltak, blant annet den populære julefesten for de eldre, St. Hansfesten for de eldre, og ikke minst pensjonistturen (Hvaler-Strømstad – Sandefjord t/r), alle med full oppslutning med i underkant av 100 deltakere.

– De aller eldste får en oppmerksomhet til jul, fulgt av en liten prat. Vi støtter også trengende familier, lag og foreninger samt anskaffelser av spesielle ting som faller innenfor våre naturlige oppgaver, avslutter Lilleng.

Les om den forrige festen i Hvalerhallen HER

(Bilder: Arnfinn Borge)

Primus motor: Bjørn Edgar Lilleng

 

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også