De Danseglade


160123 Storefjell Lasse Stefanz AS  (22)

Vellykket sommer for Skøttruparken

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Tidligere i sommer har Rune Rudberg band og Ingemars gjestet Skøttrudparken og sørget for veldig godt oppmøte og fin stemning. Samtidig er det mange som vil si at høydepunktet er igjen, kommende fredag står Lasse Stefanz på scenen, etterhvert et fast innslag, og ingen tvil om at både band og gjester setter pris på denne årlige visitten.

– Det er pågang på å booke LS i Norge, og vi er strålende fornøyd med å tilby Lasse Stefanz og andre populære orkestre til publikum, forteller primus motor i Parken – Robert Rønning.

– Flere ganger de siste år har det vært over 1000 gjester innenfor dørene, noe som er mer enn godkjent i mindre tettbygde strøk og i en sesong med flere godt besøkte kvelder.

Senere, den 11. august, arrangeres det noe som er både en konsert og som samtidig er dansevennlig. Da introduseres det kommende bandet «Spellopmaker» fra Solør. Et ungt kommende band, som arbeider hardt.

– De plasserer seg i sjangeren countryrock, med ett eget «solungpreg». Sammen med disse, sørger de dyktige lokale bandene Torgny Larsson band, 5`lights og ferske Bygderamp for en maratonspilling fra hovedscena. Alle disse har en tendens til å ofte dreie over i dansebandsjangeren, forteller Rønning.

– Samme kveld er den meget unge og sjarmerende gjengen i LILL på veslescena. Jentene i LILL er fra Åmotfors, rett over grensen, og har fremtiden foran seg. Allerede som 14 åringer spilte de boogierock på nasjonal TV i Sverige.

Kort om Skøttru`parken:

Etter at første byggetrinn sto klart i 1946 så har stedet vært en institusjon for sommerfester i bygda. Stedet minner sterkt om en svensk «folkpark», og er beliggende fint like ved fotballbanen på Skotterud. Etter litt fra og til aktivitet på 80- og 90 tallet så har Eidskog fotball arrangert dans og konserter der i en årrekke. Selve paviliongen ble gjenreist på dugnad etter brann i 2005 og parken gjenåpnet sommeren 2007. Arrangementene er rent dugnadsbaserte og inntektene går til yngre og eldre lag i Eidskog fotball.  
Dermed er det drøye 70 år siden stedet åpnet, første dansen var etter det vi kan se St. Hansaften 1946.
En gammel storkiosk til stadionanlegget er innredet som pubavdeling med liten scene, dermed er det tilrettelagt for ett bredere publikum. Foregående sesong var det ett gjennomsnitt på om lag 650 gjester fra nær og fjernt, noe som gjør parken til en stor aktør i bransjen lokalt og nasjonalt.
Grøntområdene rundt fotballbanene blir også etterhvert hyppig benyttet til rene campingleiren, ved danser i parken.

For mer info om Skøttru`parken, kan du finne både program og veianvisning HER
Skotterud (1)
Skotterud (3)
Skotterud (4)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også