De Danseglade


Tore Halvorsen WEB 2017_2

Hjerteopererte Tore Halvorsen: Livet er herlig!

På forsiden akkurat nå

– Jeg hadde flaks, sier hjerteopererte Tore Halvorsen. Da han ville drøye sjukehusinnleggelsen til det passet med sommerens jobber med Ole Ivars, ga legen klar beskjed: «Vil du leve? Da opereres du nå!»

Egentlig har han kjent på det siden vinteren som var. Et trykk i brystet som bare ble verre.
– Jeg skulle gå gjennom Gardermoen i mars, og da var jeg så sliten at jeg måtte stoppe opp for å puste undervegs, enda jeg bare hadde en lett trillekoffert med meg. Det føltes som om lungene holdt på å sprenges og alle gikk forbi meg. Til slutt hadde jeg så vondt i brystet at jeg måtte lene meg til veggen. Da skjønte jeg for alvor at dette ikke var riktig, sier Tore Halvorsen (67).

Røykte med begge henda

Hele Norges Tore, frontfiguren i Ole Ivars gjennom snart 30 år, er som karer flest. Å gå til legen, gjør du ikke før det trengs. Men nå var det virkelig nødvendig.

– Jeg gikk først til en hjertespesialist i Hamar, og han henviste meg til Feiring med én gang. Undersøkelsene der avslørte at den ene hjerteklaffen min var helt forkalket og dermed totalt ødelagt. Det var bare ren flaks at jeg kom meg dit i tide, sier Tore.

Med hjertesjukdom i familien er han arvelig belastet. Det sunneste livet har han vel heller ikke levd opp igjennom årene.

Foto: Asle Strand

Artikkelen over er et utdrag av saken som står på trykk i De Danseglades septembernummer.

De Danseglade portretterer mange bransjefolk. Slike portretter står på trykk i bladet og du kan klikke på lenken over for å bestille et abonnement.

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også