De Danseglade


Sven Erik 1

DD anmelder video: Sven Erik og Oscar Magnusson "Två mörka ögon"

På forsiden akkurat nå

Så har vi igjen funnet frem til en video vi syntes vi burde se nærmere på, denne gangen en skikkelig klassiker. Vi har som vanlig med to parametre i våre anmeldelser. Den tredje er det du som leser som påvirker. Det gjør du ved å LIKE artikkelen. Jo flere likes, jo høyere score!

Tittel: Två mörka ögon
Artist: Sven Erik og Oscar Magnusson
Anmelder: Ann-Heidrun Skår

Sven Erik Magnusson døde den 22. mats 2017, og var en av frontfigurene i Sven-Ingvars. Dette svenske bandet ble dannet i 1956 og har siden vært å høre i radio, tv og live på en scene. Godt likt i inn- og utland og et forbilde for mange danseband. Två mörka ögon er skrevet av Bert Månson og ble spilt inn med Sven-Ingvars i 1991. Den herjet Svensktoppen i hele 71 uker!

Teksten er en kjærlighetshistorie av den gamle, gode sorten. Sammen med den fine, dansbare melodien, ble det en ener både på radio og på dansegulvet.

Terningkast: 5

 

Vurdering av video

Denne utgaven av Två mörka ögon, er en unik duett mellom far og sønn. Nakent og ærlig, med kun en gitar som akkompagnement. Tempoet er satt ned og den glade danselåten blir til en vakker ballade. Slike øyeblikk trenger ikke mer, det rekker med to vakre stemmer og en gitar.

Terningkast 5

Ann-Heidrun Ruud

Les også