De Danseglade


Hanne Mette

DD Anmelder Hanne Mette - Jentekveld

På forsiden akkurat nå

Til publikums store glede, er Hanne Mette Band ute med album nr 4. Hanne Mette og gutta, har brukt to år på å finne de låtene de ville ha med på plata. Når den nå er ferdig håper de den lever opp til deres egne og publikums forventninger.

Antallet låter er raust. Hele femten spor i lett blanding mellom raske swinglåter, rolige ballader og poplåter. Bandet satser på stor variasjon i type låter og håper på denne måten å nå frem til et bredt publikum. De ønsker å bli mer moderne, samtidig som de fremmer den dansbare musikken.

Låtene på plata er en blanding av nytt materiale og coverlåter. Bandets trommis, Anders Lauten, har gjort en strålende innsats med tanke på norske tekster. De aller fleste av dem er skrevet av han.
Plata heter ”Jentekveld”, men når man ser bort i fra tittelsporet, er gjennomgangstemaet er svik og tapt kjærlighet. I og for seg et tema de aller fleste kan kjenne seg igjen i.

Jeg har valgt meg tre favoritter:

Første spor på plata, ”Skyld deg selv”, er spretten swinglåt som setter fart på dansefoten. Teksten er skrevet av A.Lauten og som flere at platas låter, handler denne om kjærlighet som ikke ble noe av. Refrenget er lett å fange, så det tar ikke lange stunda før man synger med.

Les resten av anmeldelsen i De Danseglade

Ann-Heidrun Ruud

Les også