De Danseglade


SONY DSC

Dansefolket elsket Kolbus

På forsiden akkurat nå

Hamarbandet Kolbus gjestet Foreningshuset på Slitu og dansefolk fra Indre Østfold nå i oktober. Det var Slitudansen som denne gangen var arrangør. Det ble et varmt møte mellom et band og et dansefolk som virkelig satte stor pris på en variert og taktfull dansemusikk. Her ble det levert kjente dansebandklassikre med og uten «krydder», og countrymusikk av beste slag. Repertoaret var stort. Dansefolket «elsket» det de hørte. Kjente melodier fra albumene Danselåter, Her vil jeg bo, Mot ukjent sted, Glem alle løfter, Fremtidens Land og Siste indre ljomet ut over dansegulvet. For mange en musikalsk aften hvor mange følelser kom til uttrykk gjennom trinn, tekst og tone.

Danseglade som DD var i samtale med, var ikke bevisst historikken til bandet som sto på scenen denne mørke oktoberkvelden, og som «skapte» så mye lys og så mye varme. DD kunne fortelle kortversjonen om at dansebandet Kolbus startet opp i 1996, at de har hatt Anne Nørdsti og Michaela Norgren som Song leader. Størst var nok opplevelsen da bandet deltok i Årets dansebandmelodi i 2004 med opptil 1 millioner TV tittere.

Kolbus var veldig glade for å spille opp til dans på Slitu i Indre Østfold, hvor dans alltid har stått «høyt i kurs». DD traff dansefolk som mimret fra romantiske lørdagsdanser på Herland på 60 – tallet. At Slitudansen denne lørdagen var inne i sitt 48 år i rekken forteller vel det meste. Leder for Slitudansen, Gøran Faugli, informerte DD at om 2 år braker det skikkelig løs. At Slitudansen feirer 50 år i 2019 skal virkelig markeres i dansens tegn.  Faugli skyndte seg og la til; «Slitudansen besøkes av danseglade fra hele Indre Østfold. Siste året gjestet 1132 personer dansearrangementene, hvilket gir et gjennomsnitt på 125 besøkende pr. dans». Kanskje greit av vi i DD legger til at foruten Slitudansen; «herjer» også Trømborgdansen, Klubb 85 (stiftet 1985) og en rekke dansekurs i Foreningshuset på Slitu.  Legger vi alt dette sammen og i tillegg dans i Idrettshaller, danses det opptil flere dager hver uke, året rundt i Indre Østfold.

Kapellmester Jon Øyvind Kolbu takket publikum for en glitrende dansefest. Ovenfor DD understreket han at Kolbus i dag fremstår som et rent countryband, eller et kombinert danse- og countryband. Alt etter hva publikum ønsker at vi spiller. «Dette er et konsept som faller i smak hos de aller fleste poengterte kapellmesteren. Kjekt at folk ga uttrykk for at de «elsket» musikken vår».

 

 

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Medlemmer

Jon Øyvind Kolbu: Vokal og gitarer

Liss Sofie Fjelking: Vokal

Kjell Ove Brustad; Trekkspill og saksofon

 

«Det å kombinere danse- og countryband faller i smak hos de aller fleste.

 

                Jon Øyvind Kolby  (Kapellmester, vokal og gitar i Kolbus)

Sven Erik Vesse

Les også