De Danseglade


Anne Nørdsti WEB AS

Anne trapper ned spillinga

På forsiden akkurat nå

I siste utgave av De Danseglade, tok vi oss en prat med plateaktuelle Anne Nørdsti. Nå blir hun mindre å se på scener rundt om, men med et større fokus på det hun gjorde tidligere – jobbe med barn.
– Det er ikke alltid nok timer i døgnet, men det meste går seg til, smiler Anne, som nå synes det er på tide at hun tar i bruk den opprinnelige utdanningen sin. Allerede i 2001 var Anne nemlig utdannet førskolelærer, mens hun utvidet utdannelsen fram til 2003. Etter et par år i jobb i skolen, tok imidlertid musikken over, og de siste 12 årene har hun vært heltidsmusiker.
– Ikke noe kommer av seg sjøl. Det har vært mye jobbing, men det har gått veldig bra. Nå ser jeg imidlertid at tida raser av gårde, og derfor har jeg gjort et bevisst valg for å få litt mer tid sammen med ungene. Men jeg vil ikke gi meg med musikken, beroliger hun.

På det meste har Anne Nørdsti hatt 100 spillejobber i året. I år har hun justert ned til 30-40. Når de skal kombineres med en 80 prosent stilling i barnehagen, blir det likevel nok å gjøre.
– En ting er jo selve spillinga. Men det hører mye papirarbeid til å skulle drifte en bedrift som dette. Her snakker vi om alt fra booking og logistikk rundt utstyr og transport til reise og regnskap. Slikt tar tid! Nå er vi der at vi faktisk må si nei til noen henvendelser, men det er jo bare et luksusproblem. Jeg er virkelig privilegert, som får holde på med dette her! Jeg er også utrolig takknemlig for all hjelp jeg får av foreldrene mine. De stiller alltid velvillig opp med barnepass, og da har ungene det helt topp, sier hun.

Du kan lese hele intervjuet med Anne i De Danseglade.

 

FOTO: Asle Strand

 

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også