De Danseglade


Mannerz WEB

Svenske Mannerz

På forsiden akkurat nå

Mannerz startet sin karriere i 2009. Svenskene gjennomførte en storsatsing på selveste SVT i beste sendetid. Programmet fikk tittelen Dansbandskampen. Der dukket Mannerz opp for første gang. Uerfarne, men glade for å kunne vise seg frem for arrangører og dansefolket. Bandets frontfigur, Johanna Lewin, med bakgrunn fra show bransjen, fremsto som sprudlende glad og sosial. I sin TV presentasjon fanget hun TV titterne med sitt «leende». Og hun presenterte Mannerz som et moderne danseband som krydrer nye hitlåter fra radioen, og gjør dem dansevennlige.

Danset bugg mellom slagverket

Bandet gjestet Slitu tidligere i år, og der fikk de danseglade østfoldingene også føle på gamle klassikere. Spesiell stemning oppsto i Foreningshuset da Jens Hagman på trommer danset bugg mellom slagverket. Det hører med til historien at Jens er en stor svenskebugg elsker, hvilket han med høy presisjon virkelig fikk vist sitt publikum. Og når sidemann på keyboard, Erik Helgesson, er en god vitsemaker. Ja, da blir det høy partfaktor fra scenekanten. Og om ikke det var nok. Erik elsker i særdeleshet woogie-boogie. Kanskje ikke så rart at de dansende til tider stoppet opp når Eriks fingre hamret over tangentene.

Bandet består av

Linn Gustafsson Vokal

Henrik Falsin Gitar

Jens Hagman Trommer

Erik Helgesson Tangenter

 

Dette er et utdrag fra saken som stod på trykk i De Danseglade i februar 2016. Om du er nysgjerrig på det vi skriver om og kan tenke deg å abonnere, kan du lese mer om dette ved å klikke på lenken i teksten over.

Sven Erik Vesse

Les også