De Danseglade


Larz_Kristerz_utan_logga

Populære Lars Kristerz

På forsiden akkurat nå

Det var en svært følelsesladet Trond Korsmo fra dansebandet Larz Kristerz, som møtte DD i Orrskogens folkets park. En utrolig spennende og morsom opplevelse har løftet bandet til ny høyder, i hvert fall når historien skal skrives, forteller en sterkt beveget Korsmo. Ikke opprørt av noe negativt, men opprørt til gledes tårer over den spesielle opplevelsen det var å bli invitert til å være Sofias hemmelige presang til prins Carl Philip, hertug av Värmland.

Danseglad prinsesse

Den tidligere modellen Sofia, nå prinsesse av Sverige og hertuginne av Värmland, har for tiden et todelt hjerte. Hun elsker Dalarna og spesielt Älvdalen hvor Larz Kristerz kommer fra. Det har hun gjort siden hun flyttet til Älvdalen da hun var seks år. Trond kan fortelle DD at den stunden Larz Kristerz fikk sammen med Sofia, før bryllupsdagen, var spesiell. Sofia fortalte med egne ord hvordan miljøet i Älvdalen hadde formet henne som menneske og person. Nærheten til et vakkert miljø og stort fellesskap betydde så mye. Hun kunne også glede Larz Kristerz med at bandet har fått en stor plass i hennes hjerte. Hun har «fulgt» bandet gjennom flere år. Derfor skulle de også være en del av hennes presang til prinsen. I all hemmelighet planla hun sammen med bandet en kjærlighetssang. Prins Carl Phillip viste ingenting. Og i all hemmelighet opptrådde de for brudeparet. Larz Kristers var Sofias hemmelige presang. Så kom de aller sterkest følelsene. Trond Korsmo ser seg rundt. Tiden er knapp, som den alltid er for et populært danseband. De rigger til for den store dansen i Orrskogen. Over 7000 mennesker er ventet til dansen denne kvelden. Trond vinker bort til vennegjengen i bandet. «Kommer snart». Jo, nå skal du høre Sven Erik. For Sofia og hennes kommende prins og nære familie, sang vi denne dagen hennes egen kjærlighetssang, en sterk tekst, og vår siste låt «Du raiter upp mig» på ekte Älvdalska. Det var en veldig følelsesladet seanse. Sofia sto sammen med sin mamma og mormor. Prinsen var sterkt berørt. Da kom tårene hos oss alle, forteller bandleder Trond Korsmo til DD.

(Saken fortsetter under videoen)

Årets mannlige sanger

Trond, som har norske aner, vil gjerne sende en hilsen gjennom DD til sine norske venner.

– Vi gleder oss til å spille mer i Norge. Den vestlandske natur var bare helt fantastisk, og selvsagt publikummet, bedyrer han. Trond reiser seg og gir plass for Peter Larsson. Peter er bandets sanger og håndterer komp gitar. I 2011 ble han kåret til Årets sångare og mottok sin velfortjente Guldklaven. I år gjentok han prestasjonen. Hvordan føles det akkurat nå Peter? Fantastisk. Trond har sikkert fortalt om tårene som kom hos oss alle når vi gjorde en jobb for Sofia. Alle i bandet ga meg en god klem. Nå kom tårene igjen, ikke bare hos meg, men hos oss alle. Vi er en sammensveiset gjeng med sterke følelser. Danseband og Country inspirerte musikere, har i flertall den egenskapen, at tekster og livene våre, på godt og ondt kraftig berører. Det er jo det vi synger om. Det hverdagslige. Det kommer fra hjertet og det beveger oss, avslutter Årets sångare Peter Larsson.

DD vil tillegge at Larz Kristerz utover Peter Larsson’ s prestasjoner, har innkassert 2 Guldklaven for beste album. I 2011 mottok de Guldklaven for Årets album; Små ord av gull, og i 2012 Årets album for; Från Älvdalen til Nashville.

Larz Kristerz har i dag følgende besetning:

Peter Larsson, sang og komp gitar

Trond Korsmo, elektrisk bass og sang

Anders Tegner, elektrisk gitar og sang

Tobbe Eriksson, keyboard og sang

Mikael Eriksson, trommer

 

 

DD1505_lav

Denne saken stod i De Danseglades desembernummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangement for hele landet.

STOCKHOLM 20150613 
Sofia och Carl Philip dansar bröllopsvalsen i Karl XI:s galleri efter bröllopsmiddagen i Vita Havet på Kungliga slottet.
Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040
Lars Kristerz Malung 2015 (24)
Lars Kristerz Malung 2015 (28)
Lars Kristerz Malung 2015 (35)
Lars Kristerz Malung 2015 (56)
Prinsparet klar (2)

Sven Erik Vesse

Les også