De Danseglade


Gisle og Heine WEB topp

Musikk e kome for å bli

På forsiden akkurat nå

Om man tar 2 vestlendinger med glimt i øyet, tilsetter en god porsjon humor og selvironi og blander med høye musikalske kvaliteter – ja da har man en garantert suksessoppskrift. En oppskrift Heine Totland og Gisle Børge Styve i alle høyeste grad mestrer. Jeg er back stage i Stavanger Konserthus, det er like før gutta skal entre scenen med showet «Musikk er kome for å bli». 

– Nervøs? Nei langt ifra – hva godt vil det gjøre, sier Heine og ler mens han står og stryker sine sammenkrølla bukser. Som du ser, det er ikke noe glamour å være artist, her må vi ordne antrekkene våre selv.

Konseptet er enkelt, eller som Heine sier – vi har en plan, så ser vi hvordan det går når vi kommer i gang. Vi er jo litt sirkushester, og ofte har vi ikke med oss manuskript eller setliste ut på scenen.

Radarpar
Gisle Børge Styve og Heine Totland møttes første gang under innspilling av «Beat for Beat» for 16 år siden. En musikalsk kjemi og et nært vennskap oppsto, og siden den gang har gutta samarbeidet ved en rekke anledninger.

– Det begynte med at vi jobba litt sammen med Brit Synnøve Johansen, som for øvrig er en fantastisk sanger og scenepersonlighet. Da hun valgte å gå videre med teaterproduksjon starta jeg og Gisle Børge å kjøre litt konserter i lag, sier Heine til DD. Ylvis manager Jørgen Thue har i mange år oppfordret oss til å gjøre noe mer gjennomarbeidet enn bare konserter, så han teama oss opp med Finn Tokvam, tekstforfatter og journalist samt regissør Hilde Sol Erdal. Sammen jobbet vi fram ulike nummer der basisen var at de skulle omhandle gleden rundt musikk.

Det skulle vise seg å være et smart trekk, og duoens hyllest til populærmusikken har gitt strålende omtale og høye terningkast i media og et billettsalg som absolutt gir gutta grunn til å smile. Vi kan trygt si at «Musikk e kome for å bli».

Universalt språk
Det grunnleggende i showet er guttas glede over musikken, og de lar seg fremdeles, etter mange år i manesjen, fascinere av hva musikk er og hva den betyr for folk.

– Musikk er et språk alle forstår, uavhengig om man tar med gitaren ut i jungelen eller står på ei stor scene, sier Heine. Uttrykksformen er på mange måter abstrakt og ikke slik som i et skuespill der man agerer følelser. Personlig er jeg svært åpen for all type musikk, og det finnes både god og dårlig musikk innen alle sjangre.

– Det er et privilegium å få jobbe med musikk, og det blir ekstra sterkt når man møter mennesker hvor musikk har berørt på en helt spesiell måte, fortsetter Gisle Børge. Vi har hatt konserter der foreldre har kommet med sine autistiske barn, og forteller at de aldri har opplevd maken til reaksjon hos barna. Slike øyeblikk gjør oss både ydmyke og takknemlige.

Ærlighet
Heine og Gisle Børge er opptatt av at det de leverer skal være av en ærlig og troverdig karakter.

– Jeg er en ærlig fyr og ikke så opptatt av at alt skal være så koselig hele tida, sier Heine.
Musikk skal speile livet, det er hardcore. Man skal ikke være redd for å snakke om ting, enten det gode eller triste ting – og akkurat det er viktig i showet vårt. Jeg ønsker å gå gjennom livet med gode intensjoner, være glad i alle typer mennesker og ta folk på alvor, og akkurat slik skal jeg også fremstå på scenen.

-Vi går inn med hud og hår hver eneste gang, og jeg har et motto om å bruke alle cellene i kroppen når jeg underholder – end of story, sier Heine og ler.

Saken fortsetter under videoen

 

God kjemi
Artistduoens kjemi på scenen speiler et godt vennskap basert på gjensidig respekt.

– Når vi er så tett på hverandre over lang tid så tar man jo del i hverandres livssituasjoner, og det kan jo til tider by på utfordringer, sier Gisle Børge. Vi er jo svært forskjellige personer så noen uoverensstemmelser kan jo inntreffe iblant, men så langt har vi ikke krangla, humrer han. Vi lærer av hverandre, har langsiktige mål og gir hverandre ro til å være den vi er – en viktig forutsetning for et godt samarbeid.

Seteradene er fylt, klokka tikker mot showstart, gutta er klare – nå er det spot on!
 

DD1505_lav

Dette er en liten del av saken som stod i De Danseglades desembernummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangement for hele landet.

Gisle B. og Heine 2
Gisle B. og Heine 2-2
Gisle B. og Heine 2-3
IMG_3934
IMG_3935
IMG_3939

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også