De Danseglade


Holmsve

Klart for dansehelg på Dombås

På forsiden akkurat nå

Palmehelga, den 18. og 19. mars, står Holmsve og Contiki på scena på Dombås hotell. Tidligere har hotellet hatt tradisjon med dans i helgene. Denne tradisjonen er det mulig blir gjenopptatt om dansefolket kjenner sin besøkelsestid, forteller daglig leder Jan Krokdal til De Danseglade. De Danseglade skal dit, kanskje vi ser deg også?

For 8 år siden rammet tragedien hotellet – her følger historien sakset fra hotellets egne sider;

Den særegne bygningen skulle bli et viden kjent landemerke for Dovre kommune. Det var ikke minst kjent som Gudbrandsdalens flotteste hotell, og ble i 1927 det første i dalen med innlagt kaldt og varmt vann på alle rom. I nesten 100 år skulle ærverdige Domaas Hotell få oppleve mang en historisk hendelse. Her overnattet Josef Terboven under okkupasjonen. Her bodde USAs OL-tropp i kunstløp i 14 dager i forbindelse med Vinter-OL i Oslo, og hit kom senere svenske og danske skiturister i egne skitog. På besøk kom også Kong Olav og Prinsesse Astrid under signingsreisen i 1958.

Lørdag 19. mai 2007 skjedde det som for alltid vil bli husket som en tragisk merkedag. En brann startet ved pipen på loftet, og til tross for intens slukningsarbeid, stod den gamle bygningen ikke til å redde.

Med den skjebnesvangre brannen for snart ti år siden, var en epoke over i hotellets historie. Likevel er historien langt fra over, og dets røtter er seige og sterke. At Dombås Hotel skulle gjenoppstå var det ingen tvil om. Og mars 2004 åpnet vi dørene til et nytt, moderne – og nok en gang naturlig sted å hvile for natten.

Selv om bygningen er annerledes, er vår filosofi at atmosfæren og opplevelsen av et opphold skal være like minneverdig som den har vært i over 100 år. Dagens hotell er bygget med funksjonalitet, miljø og lokalt tilhørighet i tankene. Hotellet bruker jordvarme, og er bygget i tre og Oppdalsskifer; for den ultimate naturnære opplevelsen, med farger som gjenspeiler det gamle, ærverdige Domaas Hotell.

Men nå er det dans som gjelder – heng deg på du også.

150822 Contiki (29)
Roger Nysveen utgjør halvparten av Contiki.
Dombås 2 (1)
Dombås 2 (2)
Dombås 2 (3)
Dombås 2 (4)
Dombås 2 (5)
Dombås 2 (6)
Dombås hotell (3)
Dombås hotell (2)
Dombås hotell (1)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også