De Danseglade


140927 Fagernes Vestnorge Pia P AS (10)

Ildsjeler arrangerer fest i Øvrebøhallen

På forsiden akkurat nå

Til helgen er det dansefest i Øvrebøhallen med Pia Pihlgrens og duoen Vi To. Arrangøren består av ildsjeler som treffes regelmessig med dansen som ramme. Nå tar de motet til seg og arrangerer skikkelig dansefest, for tfjerde gang. Vi har fått denne rapporten fra dem;
Vi var fire danseglade, som syntes vi hadde for få dansemuligheter her i sør, så vi startet opp vårt eget. Stedet er ei bygd som heter Øvrebø, i Vennesla kommune nord for Kristiansand.
Utgangspunkt var en dansekveld annenhver uke. Vi hadde fire prøvekvelder våren 2010 og dette var så vellykket at vi startet igjen på høsten. Folk likte tiltaket godt, og etter flere forespørsler ble arrangementet kjørt hver uke.
Vi ønsket å gjøre dette enklest og billigst mulig, så konseptet ble at en av oss laget cd’er med variert dansemusikk i variabelt tempo. Altså ingen «spillemann» som gjerne genererer utgifter. Nå spiller vi cd-ene våre på et oldtidsminne av et anlegg fra 80-tallet, og det fungerer helt fint.
Vi er ikke en klubb, men kjører etter eget hode. Vi var to par som startet dette, og med en utskiftning er vi fremdeles det. Vi fire blir greit enige oss imellom. Vi er veldig lydhøre på hva folk liker og ønsker, og prøver å få det til så folk blir fornøyde. Dette har så langt fungert veldig bra.

Vi har et lunt og fint miljø der folk koser seg, og alle prater og danser med alle.

Det var ikke meningen i utgangspunktet at vi skulle holde kurs, men etter ønske har det blitt et par. Dette har medført at flere fra bygda har begynt med swing, og det er jo gøy så det blir nok i alle fall ett til.

Vi hadde som utgangspunkt at vi ikke skal tjene penger på dette, men det viste seg raskt at det gjør vi. Vi tar kr. 50,- for inngang, og serverer da kaker og kaffe. Vi har flere som er veldig flinke kakebakere, bare en sjelden gang er vi nødt til å kjøpe. De som er på dansen er fantastisk flinke til selv å ta initiativ til å rydde, hente stoler og bord, og ellers stille opp ved behov, forteller Tordis Mushom til De Danseglade.

Til helgen braker det altså igjen løs med skikkelig dansefest, og arrangøren håper å se så mange som mulig på dansegulvet.

Under ser du bilder fra en av dansekveldene som de arrangerer.

Ovrebohallen (1)
Ovrebohallen (2)
Ovrebohallen (3)
Ovrebohallen (4)
Ovrebohallen (5)
Ovrebohallen (6)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også