De Danseglade


Bris for web

DD anmelder video: Bris "Jentene i Sunnhordland"

På forsiden akkurat nå

Så har vi igjen funnet frem til en dansebandvideo vi syntes vi burde se nærmere på, denne gangen en skikkelig klassiker. Vi har som vanlig med to parametre i våre anmeldelser. Den tredje er det du som leser som påvirker. Det gjør du ved å LIKE artikkelen. Jo flere likes, jo høyere score!

Tittel: Jentene i Sunnhordland
Artist: BRIS

Tekst og melodi: Atle Hansen

Teksten, Jentene i Sunnhordland, er en flott hyllest til jentene i hjemtraktene til BRIS. Det er en søt gest til de viktigste damer i verden, nemlig de som er i nærheten. De som står bak og støtter, eller sitter hjemme og venter. Teksten trekker frem akkurat de som kommer fra Sunnhordland, men det hindrer ikke andre i å fange meningen med et slikt budskap. Borte bra, men hjemme best, stemmer vel også på dette området.
Per Ellingsens flotte vokal, gjør nok sitt til at de fleste jenter føler de kommer fra Sunnhordland, i alle fall for en liten stund.

Melodien er en rolig, velklingende låt som passer godt til teksten. BRIS fremfører både melodi og tekst

Terningkast: 5

Vurdering av video

Filmen er tatt opp på en liveopptreden i Tysneshallen 15.august 2015.
Rammen rundt filmen er morsom, ja som et levende postkort. På den ene siden ser vi avsenderen, BRIS, som fremfører sin hyllest til alle vakre kvinner i Sunnhordland. På den andre siden, ja der ser vi dem en etter en: Jentene i Sunnhordland. Smilende og vakre, akkurat som teksten sier.

Denne låten er en hyllest til de lokale jentene, men underholdningsverdien er stor, også for jenter fra andre steder. Man kan lett gjøre litt endringer i «geografien», om ikke annet så for å passe inn.

BRIS er: Per Ellingsen, Gunnar Engevik, Geir Skjelnes, Artur Lien og Jon Steinar Sandven.

Terningkast 5

Videoen er produsert av EAstudio.net


 

Ann-Heidrun Ruud

Les også