De Danseglade


Contiki TOPP

Contiki: Knoll og Tott med fokus på detaljene

På forsiden akkurat nå

Duoen Contiki består av Roger Nysveen og Rune Engen, barndomskameratene som har fulgt hverandre helt fra barneskolen, og senere musikalsk opp gjennom. Duoen så dagens lys i 2008, og fra 2012 satsa de to for fullt. Og satsinga har gitt resultater.

Rune og Roger var barndomskompiser, og tok følge med hverandre til skolen i mange år. Og det gikk mye i musikk og sang allerede da. Etter at skolen tok slutt, begynte de to å spille ute til dans i hvert sitt band. Men innimellom havna de også i samme band oppover årene.
– Dette ble stabilt da jeg begynte i Furulunds, forteller Roger.

For gutta i Contiki er det viktig å gjøre ting ordentlig. Det skal være 100%, noe som gjelder alt fra det spillemessige til scenerigg og opptreden. Og siden de begge synger, fremfører de omtrent halve repertoaret hver.
– Vi synger jo begge to, noe som er en styrke, og vi synes sjøl vi utfyller hverandre godt. I tillegg vil vi at alt skal se og oppleves ordentlig. Da tenker jeg scene, utførelse, lyd og lys. Det skal være en helhet i det vi gjør, selv om vi bare er to. Låtene er jo også en viktig del av dette, og vi spiller kun de låtene vi sjøl liker godt. God dansemusikk og litt country blir en fin match, forteller Rune.

Contiki reiser fra nord til sør i landet for å opptre. Hvor mange jobber blir det i året?
– Det ligger på rundt 30-35 jobber. Vi kunne spelt mer, men vi har ikke tid.
– Men selv om vi spiller mye ute, betyr ikke det jobbene kommer av seg sjøl, skyter Rune inn. Vi må jobbe hver uke for jobbene, for de kommer ikke i fanget ditt av seg sjøl!

Selv er jeg nokså travel, sier Roger. Jeg har full stilling på Sunndal kulturhus som kulturarbeider, teknikker og maskinist. I tillegg drifter jeg og samboeren min gården hjemme på Sunndalsøra. Innimellom kjenner jeg litt på at musikken har fått mindre og mindre tid. Slike ting som låtskriving og jobbing med musikken prioriteres litt mer ned enn jeg skulle ønsket. Men jeg er fortrolig med situasjonen, og hverken Rune eller jeg higer etter noe mer enn det vi har nå. Eneste vi skulle gjort er å få gitt ut en cd. Får se om det blir noe etter hvert.

Hva er det som er bra med en duo?
– Vi er små og det er oversiktlig. Enklere logistikk, selv om vi spiller på alt fra mindre til større arrangementene.

Til å begynne med var det det bare med tanken å starte en duo.
– Vi lekte med ideen, da en arrangør på Nebbenes kontaktet oss og lurte på om vi kunne ta en jobb sammen med Ingemars. Ikke hadde vi noe repertoar og ikke noe utstyr, og det var en måned til spilledato. Fremkomstmiddel hadde vi heller ikke. Så vi sa til arrangøren at vi måtte ha noen dager å tenke på.
– Men så vart det til at vi kjøpte utstyr og gikk i gang, og begynte i perioder da Furulunds hadde fri rett og slett. Etter at Furulunds opphørte, kjørte vi på videre. Vi er i oppstarten fortsatt, men det begynner å ligne noe synes vi sjøl. Og nå er det ikke et tema at noen av oss begynner i noe annet band. Skal det bli forandring, så blir det å få med oss folk «bak» i stedet.

Og duoen har fått mange tilbud om å bli fler;
– Vi har fått mange henvendelser fra folk som vil være med oss å spille, også fra dyktige musikere som i dag spiller i kjente danseband. Dette hadde helt sikkert blitt et stjernelag, men vi ser at duo er tingen, ihvertfall enn så lenge. Ikke minst for å holde kostnadene nede.

Contiki ønsker ikke å bli stempla som den duoen som står borti et hjørne, så de har et fokus på å levere ordentlig underholdning. Det skal både se og høres bra ut. Det skal være en helhet.
– Og det ser ut til å funke, for det kommer stort sett mange dit vi spiller, smiler Roger.

Dette er bare et lite utdrag av praten vi hadde med gutta i Contiki. Hele saken stod i De Danseglades februarnummer. For å bestille abonnement – klikk på lenken lenger opp i teksten.

Contiki (1)
Contiki (2)
Contiki (3)
Contiki (4)
Contiki (5)
Contiki (6)
Contiki (7)
Contiki (8)
IF
Contiki (10)
Contiki (11)
Contiki (12)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også