De Danseglade


Tre blad Nibstad TOPP WEB

Arrangørportettet: Storefjell Resort hotel

På forsiden akkurat nå

Storefjell Høyfjellshotell, har blitt en arena og en tradisjon for dansefolket de siste ti årene. Brødrene Nibstad driver hotellet i dag, og er tredje generasjon Nibstad som har sitt levebrød 1001 meter over havet på Golsfjellet.

Det startet som et overnattingsted på fjellet som Storefjell Seterhotell. Dette ble bygd av Gunhild og Knut Nibstad i 1930. Med tretti sengeplasser ble dette starten på et reiselivseventyr grunnleggerne neppe hadde drømt om. I 1956 overtok Gerd og Andres Nibstad driften av hotellet, og sammen videreutviklet de stedet nærmest kontinuerlig.

I dag er det de fire sønnene deres igjen, brødrene Knut, Hans, Arne og Lars Nibstad, som viderefører de stolte familietradisjonene høyt til fjells. Etter de siste utbyggingene i 2008, har hotellet 300 rom med tilhørende fasiliteter for både kurs-/ konferansegjester og ferie-/fritidsmarkedet.

Bad, spis og kos deg

Maten har blitt noe av varemerket for Storefjell, og du tenker sjelden på at du er sulten når du er der oppe. I den store spisesalen er det plass til 650 gjester, og du finner mat for alle ganer.
Hotellet har eget minibadeland med en 50 meter lang vannsklie, et svømmebasseng, boblebad både inne og ute, romerbad og badstuer.
Vi tok oss en prat med markeds og bookingansvarlig Knut Nibstad, og salgsargumentene for hvorfor nettopp Storefjell bør velges til de fleste arrangementer, sitter løst;
– Gjennom en kontinuerlig utvikling og utbygging har vi blitt et av landets største og mest fleksible kurs, konferanse og messehotell. Vi har i overkant av 4500m² kurs-/ konferanse-/messeareal, hvorav hele 2500m² er på samme plan. Derfor er våre lokaler godt egnet til alt fra små møter til store messer, produktlanseringer og konserter.

Underholdningen står sentralt på Storefjell. Ikke bare er det danseband og dans som står på programmet i helgene, her er det like gjerne Smokiekonsert, som Elvistribute og andre større show, som en danseweekend.
– Selv om hotellet i dag er stort, er vi bevisst våre røtter og opphav. Vi holder til i ei setergrend på Golsfjellet og tar vår del av ansvaret for å bevare kulturlandskapet. På linje med foreldrene og besteforeldrene våre, som grunnla hotellet, ønsker også vi å sette hver enkelt gjest og ansatt i fokus. Det er våre gjester og de ansatte som er vår viktigste ressurs for å oppnå suksess. Uten fornøyde og motiverte ansatte, kan vi heller ikke regne med at

Andres Nibstad – faren til de fire brødrene, hadde også en sterk forankring til tradisjonsmusikken, og var også en habil trekkspiller, noe yngstemann Lars Nibstad fører videre. Hvert år arrangeres gammeldansweekend, og det ikke minst for at han sjøl også kan få lufta toraderen.
Dette kan du også oppleve om du er der på dans ei helg – for eksempel om Anne Nørdsti eller Ingemars står på scena. Da drar han gjerne til med en masurka eller pols sammen med det besøkende bandet.
Tidligere i august var Lars også flankert av Andreas og Fredrik Nibstad – fjerdegenerasjon og sønner til den ene av de fire brødrene Hans, med Ingemars på scena og lagde liv og røre med hver sin torader, til stor jubel fra publikum.

Knut Nibstad spilte også trekkspill i barndommen, men har ikke drevet det så mye lenger enn det.
– Det blir ikke så mye av det. Jeg danser heller ikke humrer han.
Brødre og kolleger
Arbeidsfordelingen mellom de fire er godt balansert, og hver har sitt ansvar, selv om de sjelden går forbi en tom kaffekopp om den står alene på et bord i vestibylen.
– Det sitter godt inne, nærmest i genene, sier Knut. Du er lært opp til å rydde, så jeg venter ikke til noe av personalet skal finne den og plukke den opp. Det må se fint og ryddig ut.

Knut er markedsansvarlig og hotellvert, Arne daglig leder, Lars er kurs og konferanseansvarlig og hotellvert, mens Hans har ansvar for aktiviteter, skiheiser og så videre.

Så om du er der oppe vinterstid har du kanskje prøvde deg i en av de flotte bakkene bak hotellet. Alpinanlegget er også oppgradert de siste årene og inneholder nå mange bakker med ulik vanskelighetsgrad.

Knut var ferdig med hotellfagskolen i 77, og kom inn i driften i 75. Da ble det etablert et AS, der de fire brødrene fikk 10% hver. Nå eier de til sammen hele hotellet – innbyrdes jevnt fordelt.

– Noe av nøkkelen for å lykkes i å drive hotell til fjells er at du må ha et høyt aktivitetsnivå, for det er alltid noe å gjøre.

Det blir som en slags gardsdrifts da sier vi?
– Ja det kan du si. Det er store arealer og mye å passe på. Ikke minst etter at vi bygde de svære messehallene.

– Men siden messene har hatt en tilbakegang de siste årene, har vi måttet finne på noe annet å bruke disse arealene på. Nå er de fleste messene lagt nærmere sentrale strøk, som Lillestrøm.

Klarte dere da å holde belegget oppe?
– Ja, vi har faktisk hatt en økning.

Hva er snittet?
– Romutleien ligger på 62%, og det er vi fornøyde med da snittet for Norge ligger på under femti.

Dette er vel ganske bra for et hotell på tusen meters høyde?
– Absolutt, og vi ligger blant de beste der…

De siste ti årene har det vært mye danseband, country og generelt grasrotrelatert musikk på Storefjell, og Knut som er bookingansvarlig har blitt kjent med mange disse årene.
– Til å begynne lå det ganske flatt, ikke all verden, men besøket av dansefolket har tatt seg opp jevnt og trutt. Spesielt fra 2013, og det ser ganske bra ut fremover nå også.

Det kan kanskje mange dansere også skrive under på, mange av helgene der populære band står på scenen, er det fullbooka, og de opererer med ventelister. Da kan du gjerne også se bobiler og campingvogner på parkeringsplassene rundt hotellet.

Knut forteller at hele reiselivsbransjen i Norge nyter godt av at euroen ligger høyt. Det gjør Norge billigere. Dette hjelper også ikke minst hotellene.
– Du får en dobbelteffekt. Utenlandske turister kommer hit, og når det jo nå blir dyrere for nordmenn å feriere i utlandet, kommer mange nordmenn også opp hit. Dette hjelper oss, og hele bransjen egentlig.

Hotellet, som også er ratet høyt både på Booking.com og Trip Advisor, ligger ikke på latsida, og er aktive i å jobbe opp mot de nye plattformene som sosiale nettverk er. Man kan også se at kommentarer og meldinger, besvares raskt av hotellet på for eksempel Trip Advisor.
– Ja det er viktig. Men selvsagt er alle tilbakemeldinger fra gjestene viktig.

De siste årene har antallet danseweekender økt på Storefjell, men uansett danseband eller ikke, satser hotellet på å ha høy kvalitet på husbandet i festsalen – de aller fleste dager og helger, året rundt.
– Jeg kommer akkurat nå tilbake fra årets tur til Bulgaria. Der er jeg en uke og gjør avtaler med nye band for det kommende året.
– Men til dansefolket kan jeg love høy partyfaktor og masse god underholdning her oppe utover høsten og vinteren avslutter Knut Nibstad.

DD 1504_lav

Denne saken stod i De Danseglades septembernummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

 

—–

 

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangementer – dansefester, dansekurs og hvor det er dansekvelder.

Elvistribute
Gerd og Andres Nibstad
Spisesalen Bjørnsen
Storefjell brodre (1)
Storefjell brodre (3)
Storefjell

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også