De Danseglade


Contrazt Fanklubb (1)

Svever himmelhøyt med Contrazt

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Som 14-åring turde ikke Espen Lonkemoen Framås si høyt at han likte musikken til Contrazt. Nå er 25-åringen fanklubbsjef og fronter stolt suksessbandet høyt og tydelig!

Lørdag 14. mars inntok Contrazt Oslo Spektrum for en historisk opplevelse. For andre gang i Melodi Grand Prix-historien skulle et danseband delta med et av bidragene i finalen. I salen var selvfølgelig Espen Lonkemoen Framås (25), slik han alltid har vært med på de store hendelsene for bandet.

Litt flaut i tenårene
Det hele startet i barndommen da Espen, som sjøl er fra Våler, fikk cd-er i hus før de ble lagt ut for salg, siden Leif Dybendahl og Hanne Mette Gunnarsrud som da spilte sammen som duoen Fullt og Helt, var venner av familien. Høsten 2004 bestemte de seg for å utvide med tre medlemmer til, og Contrazt så dagens lys.

IMG_7737Espen, som i tillegg til å bli kjent med Contrazt fra starten, har vokst opp med en far som er klar Ingemars-fan, mens mor digger Lasse Stefans, har fått dansebandmusikken inn med morsmjølka. Men å skulle fronte det utad, var ikke like enkelt i tenårene.

– Jeg hørte på musikken til Contrazt, men det gjorde jeg i skjul. De fleste andre på min alder hørte på andre typer musikk. I alle fall sa de ikke noe om det hvis de likte danseband, så derfor følte jeg at det var litt flaut å skulle si noe om det. Samtidig hadde jeg MP3-spilleren min full av dansebandmusikk! En dag på skolen kom det bølle bort til meg og rappet spilleren. Han så på displayet og avslørte hva jeg hørte på. Men reaksjonen var: «Danseband er jo kult!» Og dermed kom oppvekkeren. For kunne han si det, da kunne jeg innrømme at jeg likte den sjangeren også! Det tok nok et par år til før jeg snakket mye om det åpent, men etter det har jeg stolt sagt at jeg liker både Contrazt, Ingemars, Lasse Stefanz og Ole Ivars, smiler han.

Ble med på spillejobb
Riktignok er det Tina Turner som troner helt der oppe som rockedronning for Espen. Såpass ærlig må han være. Han kan godt koble av med Dolly Parton og andre sjangere og artister iblant også. Men Contrazt har hele tiden hatt en helt spesiell plass i Espens hjerte. Og da Dansefot Jukebox åpnet for at folk kunne stille spørsmål til artistene som ble spilt, spurte Espen og ei venninne Leif og Hanne Mette om de kunne få komme på besøk på en øvelse med Contrazt. Det fikk de, og ikke bare det – de to og en kompis fikk bli med bandet ut på spilling i Sørskogbygda i Elverum.

– Vi var med fra riggingen startet, ble med i bussen og var med ute på jobb til alt utstyret var rigget ned igjen. Vi var jo egentlig for unge til å komme inn på festene der Contrazt spilte, men her fikk vi virkelig høre dem live, sier Espen.

 En i crewet

Og fra 15-16-årsalderen festet Contrazt mer og mer grepet på unggutten fra Våler.

– Fra 2007-2008 ble jeg med i crewet, sto i shopen og hjalp til med riggingen. Jeg gikk på skole, var ledig i helgene og kunne derfor være med rundt overalt. Etter hvert ble jeg lærling, begynte å jobbe, og måtte derfor jobbe også i noen helger, men så fort jeg hadde mulighet, prioriterte jeg å være med Contrazt ut.

Contrazt Fanklubb (2)Gråt i telefonen
Ved juletider i 2011 trakk den daværende fanklubblederen seg. Da var det lett for Gro Anita Johansen, som på den tiden var kommet inn som ny vokalist i bandet, å ta kontakt med Espen. Og han takket ja til jobben. I dag er han med rundt på 80-90 prosent av spillejobbene, Contrazt-bussen er åpen hver gang han har tid og lyst til å være med – og Espen kan se tilbake på ti år med Contrazt, smekkfulle av minnerike opplevelser.

– En av de største var da Leif ringte meg og gråt i telefonen av glede da han kunne fortelle at de hadde solgt til sin første gullplate. Det var utrolig stort! Jeg glemmer det aldri. Men det har også vært fantastisk å få være med og ta imot to gullplater med bandet, blant annet på hjemmebane i Vålerhallen. Og så har vi selvfølgelig akkurat lagt bak oss en helt spesiell opplevelse, som vil gå over i historiebøkene, smiler han.

 

 

DD 1502 ForsideDette er en liten del av saken som stod i De Danseglades aprilnummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangementer – dansefester, dansekurs og hvor det er dansekvelder.

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også