De Danseglade


Arild Engh (3)

Super-Arild gir seg ikke

På forsiden akkurat nå

Han har fått hjerteinfarkt på scenen, og spilt 25 konserter i blinde. Men ingenting får Norges blideste trommeslager til å legge ned trommestikkene. I sommer fikk Arild Engh (69) Totenpopens hederspris for sin innsats. Nå venter hjerteutredning på Feiring-klinikken, men så fort helsa blir bedre er Arild klar for å spille mer.

Det betyr mye å bli hedret av sine egne, smiler Arild Engh fra Kapp. Akkurat som musikken betyr alt for den blide 69-åringen.

Arild Engh Ole Ivars
Arild Engh Ole Ivars

Det er det jeg savner, nå som jeg er sjukmeldt. Å få være med gutta ut på tur. Når du har vært så heldig å få leve av hobbyen din i 50 år, så blir det en livsstil. Men nå må jeg la helsa komme først, sier Arild Engh, som skal bruke de nærmeste ukene til å utrede en hjertesvikt. Kanskje har nettopp det vært litt av utfordringen for Arild, at helsa har kommet i andre rekke og musikken først. Men slik blir det gjerne når du driver med det du synes er artigst i hele verden.

 

Startet på trompet

Han er dansebandbransjens mest erfarne trommeslager. Men egentlig startet Arild som blåser. Som niåring får han utdelt en trompet i guttemusikken og fram til han er 14 år holder lysluggen seg til den, sjøl om han riktignok sniker seg til å spille litt trommer i kjelleren på sommerjobb ved Gjøvik Musikkhandel. Fra han er 12 år spiller Arild i to band. Ut på den første spillejobben kjører de med kontrabassen på taket. Stort tøffere kan det ikke bli på Kapp. Han kunne kanskje forblitt blåser. Men en kveld blir trommeslageren i Østbyes sekstett i Snertingdal sjuk og må melde forfall til spillejobben. Den spinkle tenåringen setter seg bak trommene. Og da er det gjort.

 

DD 1504_lav

Dette er kun en liten del av saken som stod i De Danseglades septembernummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

 

—–

 

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangementer – dansefester, dansekurs og hvor det er dansekvelder.

 

 

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også