De Danseglade


Steinar Storm (8)

Steinar Storm Kristiansen - la danseband være danseband

På forsiden akkurat nå

Steinar Storm Kristiansen er en bauta i norsk danseband bransje. Gjennom to tiår  ledet han danseorkesteret Scandinavia som et av landets mest populære danseband. Flyinstruktøren fra Hamar har mangt og mene om dagens «drift» av sjangeren.

Det har vært et kjent fenomen de siste årene at det stadig vekk blir færre arrangører som tør å satse på dansegallaer og dansefester, og forklaringen mener Steinar ligger både i kvaliteten på arrangementene og artistene.

– Ofte svarer hverken arrangement eller band til forventninger og billettpriser, og da blir det naturlig nok sviktende oppmøte. Høye honorarer fører også til at arrangørene for i det hele tatt og overleve er nødt til å sette cover på et slikt nivå at det «skremmer» bort publikum. Det er helt greit at et band koster mye hvis det trekker folk, men dessverre så er det ofte arrangøren som sitter igjen som tapere. I mine øyne overvurderer bandene seg selv og legger seg på honorarer som ikke tilsvarer det som blir levert. Er du uengasjert, halvfull, spiller høyt og strekker pausene så blir folk sure, og kommer ikke for å høre på deg neste gang –  thats it!

Når steinar ikke står bak keyboardet, er han gjerne bak spakene i flyet sitt
Når Steinar ikke står bak keyboardet, er han gjerne bak spakene i flyet sitt

– Mange band har også ødelagt sin egen troverdighet gjennom diverse konkurranser innen sjangeren, og jeg ønsker trekke fram en intern diskusjon jeg hørte etter Gullskoen utdeling i God Morgen Norge, der bandet som hadde brukt 18000 kr på å stemme på seg sjøl diskuterte om det var verdt det. Slikt hører ikke hjemme noe sted.

 

 

 

DD 1504_lav

 

Dette er kun en liten del av saken som stod i De Danseglades septembernummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangementer – dansefester, dansekurs og hvor det er dansekvelder.

 

 

 

 

 

 

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også