De Danseglade


Seljord 2013 AS Ingemars og Odd Arne (2)

Sirafestivalen 2015

På forsiden akkurat nå

4.juni – 7.juni er det klart for Sirafestivalen på Lendemoen Sira i Flekkefjord.
Bakke Idrettsforening har de siste årene hatt stor suksess med sine dansefest arrangementer, og årets festival byr på artister kjent fra både lokale scener og store danseband arenaer.

 

Alkoholfri familie konsert

Sirafestivalen åpner torsdag 4.juni med en rekke kjente navn på plakaten. Fra Hedmark kommer trekkspillkongen Odd Arne Sørensen kjent fra dansebandet Ingemars, og danseband dronninga Anne Nørdsti. Sammen presenterer de kjente og kjære norske låter med høy gjenkjennelses og allsang faktor. Elvis imitator Kjell Henning Bjørnestad (Kjell Elvis) fra Lyngdal skal sørge for å få rockefoten i gang, og Bakke Musikkorps presenterer kjente hits i ny drakt.

 

-Vi syns det er viktig å ha et arrangement i vår festival som er for hele familien, og vi føler at årets sammensetning har noe for enhver smak sier Henrik Birkeland, leder av Bakke IF.

 

Dansefavoritter

Fredag 5.juni får Sirafestivalen besøk av et av landets mest populære danseorkestre, nemlig Steinar Engelbrektson Band. Bandet som beveger seg i grenselandet mellom country og danseband på klingende vestlands-dialekt ble for alvor kjent for dansepublikummet med låten «På grunn av bagateller» som ble lansert i 2003. Siden den gang har det blitt 5 album og over 60.000 solgte plater. Steinar Engelbrektson Band deler kveldens scene med Vennesla duoen Cross Country, som er en etterspurt og populær duo på Sørlandet.

Steinar Engelbrektson Band kan vel kallast eit crossover-band mellom country og danseband, alt på klingande, flott dialekt.
Steinar Engelbrektson Band vart ”oppdaga” av det store publikum i 2003, då dei kom med låta «På grunn av bagateller».
Denne låta er fortsatt bandet sin store hit, og har snart 6 års fartstid på NRK sitt populære Dansefot Jukeboks.
Steinar Engelbrektson Band har til no gitt ut fem plater, og solgt over 60.000 plater til samanSteinar Engelbrektson Band kan vel kallast eit crossover-band mellom country og danseband, alt på klingande, flott dialekt.
Steinar Engelbrektson Band vart ”oppdaga” av det store publikum i 2003, då dei kom med låta «På grunn av bagateller».
Denne låta er fortsatt bandet sin store hit, og har snart 6 års fartstid på NRK sitt populære Dansefot Jukeboks.
Steinar Engelbrektson Band har til no gitt ut fem plater, og solgt over 60.000 plater til saman

– Steinar Engelbrektson var et navn som gikk igjen på våre evalueringsskjemaer etter fjorårets arrangement, så nå har vi innfridd dansefolkets ønske om de populære vestlendingene, sier Birkeland.

 

Lørdag 6.juni er det en gammel traver i danseband manesjen vi får et hyggelig gjensyn med. Rune Rudberg Band er vel kjent for de fleste, og bandet gjorde stor suksess da de opptrådde på Sira for 2 år siden. Bandet er i disse dager i gang med arbeidet rundt nytt album, og det vil bli presentert både nye og gamle hits under Sirafestivalen. Det lokale innslaget i år er det Loveguns som står for. Den uhøytidelige, sjanger uavhengige duoen består av Aina Beckstrøm og Kjell Are Heiland som leverer et friskt, humør spredende og inkluderende show med et meg bredt og variert coverlåt repertoar. I 2013 og 2015 fikk de blant annet æren av å være VM-band i Viking kamp under Ski VM. Den uhøytidelige, allsidige og sjangeruavhengige Den uhøytidelige, allsidige og sjangeruavhengige duoen består av Aina Beckstrøm
Heiland og Kjell-Are Heiland fra Moi. De leverer et friskt, humørspredende og inkluderende show med et meget bredt og variert coverlåt-repertoar som tilpasses det aktuelle publikum.Den uhøytidelige, allsidige og sjangeruavhengige duoen består av Aina Beckstrøm
Heiland og Kjell-Are Heiland fra Moi. De leverer et friskt, humørspredende og inkluderende show med et meget bredt og variert coverlåt-repertoar som tilpasses det aktuelle publikum.

 

I rute

Idrettslaget har også i år fordelaktige priser, og forhåndsselger festivalpass for kun 500,-. Markedsførings komiteen kan melde om at det allerede nå nærmer seg 100 solgte bobil/camping plasser, så alt er i rute til sommerens store dansefestival på Sørlandet.

 

– På vegne av Bakke IF vil jeg få ønske velkommen til Sirafestivalen 2015 på Lendemoen Sira, avslutter Henrik Birkeland.

Bakke Musikkorps
Cross Country
Kjell Elvis
Loveguns
Rune Rudberg Band
Steinar Engelbrektson Band
Stemningsbilde 2014

Laila Røynestad

Jeg heter Laila, og har skrevet for De Danseglade siden 2003. Det passer meg fint, siden jeg både er glad i å skrive, og glad i danseband og dansekultur. Ellers bor jeg i Flekkefjord, har vært aktiv i det lokale idrettslaget i en årrekke, og jobber som eventkoordinator på Maritim Fjordhotell.

Les også