De Danseglade


Hanne Mette Gunnarsrud 2012 (12)

Samstemte på jobb og hjemme

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Det var mye enklere å sjekke ham opp enn å få ham med i bandet, ler Hanne Mette Gunnarsrud fra Våler og kikker bort på samboer Anders Lauten. Nå er plate nr. tre klar, og det med rocker Anders bak trommene. Han som aldri skulle spille i et danseband.

Hanne Mette (11)Men band har han spilt i lenge, Anders Lauten. Han som sørget for at de store i skolekorpset holdt takta fra han var seks år, begynte å spille i et skikkelig 80-talls rock’nrollband da han var 12 år.
– En gang vi spilte i Trysil, ringte arrangøren til manageren vår i ei pause, for å fortelle at keyboardisten hadde mistet ei melketann! Vi var da også så unge at vi ikke ikke fikk lov til å gjennomføre spillejobben vi hadde fått på Stena Saga. Trond Erics måtte ta over, mens vi ruslet slukøret av båten, ler han.
Hanne Mette ler også, og kjenner godt igjen historiene fra musikklivet. Hun hadde mange år bak seg i duo og band da hun i 2011 ga ut sin første soloplate «Vår», etterfulgt av «Minner» i 2013. Begge ble nominert til Spellemannprisen, og nr. to nådde helt opp.

– Det betydde utrolig mye for meg personlig. Men det har også gitt oppmerksomhet rundt musikken og en annen form for respekt for meg som artist. Plutselig ble jeg en å regne med både blant låtskrivere og arrangører. Å få en Spellemann ble et kvalitetsstempel. Samtidig var det litt skummelt, for folk fikk forventninger til det jeg skulle gjøre videre. Men det er bare å jobbe på. Du kan da heller ikke lene deg tilbake, for oppmerksomheten varer ikke evig, sier hun.

Hanne Mette DD skjorta_Dypetset_WEB
Hanne Mette og bandet anbefaler alle å bestille abonnement på De Danseglade – og har selv pynta seg med DDSkjorta

Har funnet seg sjøl

Hanne Mette Band er nå klare med plate nr. tre «Akkurat nå», som har et litt røffere uttrykk enn de foregående.

– Jeg har virkelig har funnet meg sjøl nå. Vi skal ikke fjerne oss for langt fra det opprinnelige, men samtidig være nyskapende. Når vi spiller i Sverige, er det et mye yngre publikum på dansegulvet. Se bare på Arvingarna.  De var jo opprinnelig et hardrockband, som så endret stil. De er fortsatt mer rocka enn en del andre danseband i Sverige, med sine vrengte gitarsoloer, men de fenger likevel alle. Sånn sett står vi nok overfor et generasjonsskifte her hjemme også. Det er en balansegang, men jeg føler at vi har funnet en gylden middelveg. Nå handler det heller ikke om å gi ut flest plater, men ha kvalitet på det vi gjør, sier Hanne Mette.

I likhet med Anders, kommer heller ikke de andre musikerne fra dansebandsjangeren. Det er bevisst, for å kunne se på musikken med et annet blikk.

– Vi vil utvikle oss. Jeg har alltid sagt at jeg aldri skulle spille i et danseband, men nå er det artig å se om vi kan gjøre en forskjell, sier Anders.

Hanne Mette (2)
Hanne Mette og Anders er samstemte både hjemme og på scenen.

Hun innrømmer smilende at hun koser seg med «Gråt inga tårar» også.

 

 

DD 1503_lavDette er en liten del av saken som stod i De Danseglades aprilnummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangement for hele landet.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også