De Danseglade


Thailand 2014 PK OA AS (11)

PK og Odd Arne møtte nissen i Thailand

På forsiden akkurat nå

PK Støbakk og Odd Arne Sørensen var i Thailand før jul på spillejobb. Jammen tok de seg ikke tid til å lete etter nissen også. Det hele ble fanget delvis av vår eminente fotograf Asle Strand som også var der. Resultatet kan du lese og se under.

Allerede i februar i 2014 satte entertainerne seg på flyet til det første av to besøk til «Smilets land», som dette vakre landet i Asia kalles. Det var feriekomplekset New-Nordic Resort som henvendte seg til gladgutta om de kunne tenke seg å dra i Østerled for å spille opp for skandinaviske, engelske og mange andre nasjonaliteter blant beboerne. Deres første besøk var så vellykket at det ble ny showtur i desember og dermed julefeiring langt hjemmefra.

New-Nordic Resort

New-Nordic Resort er et stort og luksuriøst ferie-etablissement beliggende i Jomtien, en forstad til Pattaya by, 1.5 times kjøretur sørøst for millionbyen Bangkok. De ønsker å bygge opp aktiviteter rundt dansekulturen, blant annet fordi bortimot ¾-deler av beboerne i komplekset er nordmenn som enten bor på et av hotellene, som har kjøpt egen villa og er på ferie, eller som bor på området hele året. Det kom i tillegg folk langveis fra for å være med kveldene PK og Odd Arne underholdt. Etter at dansestedet ble fylt med 1000 publikummere under de tre kveldene, ble det avtalt at dette skal gjøres om igjen. Et flottere og varmere spillested på vinterstid har ikke PK og Odd Arne vært på tidligere.

Thailand

Thailand er et utrolig vakkert og fantastisk variert land sier gutta når vi spør om hvordan det er å ta med skandinavisk dansemusikk og om hvilket publikum de møter på et sted hvor man innbiller seg har helt andre lyduttrykk når en tenker på musikk. Mottakelsen var overveldende, og det kom tydelig frem at nordmenn, skandinaver, engelskmenn og irer, for å nevne noen, satte pris på å oppleve PK og Odd Arne Sørensen i fri dressur. Thaiene selv er nysgjerrige på nye ting. De hadde virkelig sans for trivselen som kom for dagen gjennom musikken og dansen. Det sier seg selv at vi også blir inspirert av å bidra til å glede våre langveisfarende landsmenn i et miljø vi vanligvis ikke ferdes i. Dessuten er PK sunnmøring og setter umåtelig pris på et vell av billige produkter som frembys. Krisen var påtakelig dagen han hadde glemt brillene sine og ikke kunne lese prisene raskt nok ler Odd Arne. Mens PK på sin side sier han moret seg storligen over ansiktsuttrykket på Odd Arne da han for første gang fikk ta på en elefant, som i tillegg hadde selve julenissen på ryggen.

Sjømannskirken

Et av de fineste og høytidsstemte minnene fra førjulstiden i Thailand var dagen gutta ble invitert til å spille og synge på den norske Sjømannskirken. Det er alltid mye folk som bruker Sjømannskirken og drar nytte av den viktige funksjonen kirken har rundt om i verden. Denne ettermiddagen var det ekstra fullt, og takknemligheten var gjensidig da vi etterpå la inn på verdens beste vafler, toppet med en god porsjon risengrynsgrøt med sukker og kanel.

De Danseglade var til stede

De Danseglades reporter var også i Thailand, og kan skrive under på at gleden absolutt var til stede blant danseglade. Det ble høyt verdsatt å både kunne få svinge seg til kjente melodier og få snakke med disse gladguttene, som for en gangs skyld hadde mer og bedre tid til en prat enn de ellers har under festivalene rundt om, eller når de er midt i pakkinga etter en dansegalla hjemme i Norge for å rekke neste jobb eller komme seg raskest mulig hjemover.

Julaften

På selve julaften var programmet variert. Fra Thailandske barnetrupper som danset, annen vakker danseoppvisning, tryllekunstnere og ballongsjonglører og besøk av elefanter, julenissen og artister.

Som avslutning på Julemiddagen sang og spilte PK og Odd Arne Deilig er Jorden og Glade Jul. Etterpå spilte de til dans, og når tonene fra Når Lysene Tennes Der Hjemme ebbet ut gikk folk fornøyde hver til sitt. Og det var to fornøyde karer, en med hatt og en med trekkspillet på ryggen som også ruslet «hjemover». Natten var varm og stille, det var gutta også. Tankene gikk nok mot Norge og til de kjære hjemme som på grunn av tidsforskjellen samtidig satte seg ved bordet mens Sølvguttene sang julen inn. God jul, Odd Arne! God jul du med, PK! Ser deg i morgen, og takk for en fin og spesiell jul.

Thailand 2014 PK OA AS (18)
Thailand 2014 PK OA AS (17)
Thailand 2014 PK OA AS (16)
Thailand 2014 PK OA AS (15)
Thailand 2014 PK OA AS (14)
Thailand 2014 PK OA AS (13)
Thailand 2014 PK OA AS (12)
Thailand 2014 PK OA AS (11)
Thailand 2014 PK OA AS (10)
Thailand 2014 PK OA AS (9)
Thailand 2014 PK OA AS (8)
Thailand 2014 PK OA AS (7)
Thailand 2014 PK OA AS (6)
Thailand 2014 PK OA AS (5)
Thailand 2014 PK OA AS (4)
Thailand 2014 PK OA AS (3)
Thailand 2014 PK OA AS (2)
Thailand 2014 PK OA AS (1)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også