De Danseglade


Per Ellingsen (7)

Per Ellingsen: Med bris i Seilene

På forsiden akkurat nå

Etter en periode med ondartet føflekkreft er Bris-vokalist Per Ellingsen straks klar med nytt bandalbum og planer for den videre solokarrieren.

 – Det begynte med at jeg at sang på et foreldremøte i andreklasse på barneskolen. Det er tidlig å snakke om kick for en åtteåring, men i den forstand ga det meg et kick å stå på scenen. Da jeg var ni år gammel spilte jeg opp til dans sammen med et orkester, som ble min første offentlig opptreden. Forholdet mitt til musikken, og ikke minst det å spille i band, har vært lidenskapelig siden da.

Det formelig gløder i øynene til musikeren Per Ellingsen når han forteller om hvordan han fant veien inn i musikken. I dag er Ellingsen en veletablert countryartist, med tre soloutgivelser i bagasjen, i tillegg til flere vellykkede bandprosjekter. I mars kommer et nytt album fra bandet Bris, der han har vært med i et drøyt år.

Til tross for at han helt siden tiårsalderen har hentet inspirasjon fra barndommens topplisteband som The Beatles, er det én sjanger han alltid kommer tilbake til.

– Siden jeg var fjorten år gammel og begynte å spille i band, har det ofte vært dans jeg har spilt opp til. Det er noe med det at folk kan kose seg med musikken underveis som gir meg en god følelse.

 

Engelsk på Tylden

I fjor høst kom soloalbumet «A Million Little Pieces» ut på plateselskapet Tylden. Det er etter sigende første gangen Tylden gir ut et album der brorparten av sangene er på engelsk, men det sies at plateselskapet gjorde et unntak på grunn av Ellingsens unike stemme.

Veien frem mot utgivelsen av «A Million Little Pieces» har vært preget av mange oppturer, og én veldig stor nedtur. Vi begynner med oppturene.

– Jeg spilte inn det første soloalbumet, «Lady J», for fem år siden på en gård i fjellet ved Granvin i Hardanger i vanvittig flotte omgivelser, noe som var en kjempeinspirasjon. I forbindelse med albumet spilte vi inn en musikkvideo til en av singlene som førte til at jeg ble stemt frem som Årets mannlige nykommer og Årets mannlige artist av NRK Country Jukebox. Det var stort å få en så god start på en solokarriere. Musikalsk sett er det solokarrieren min som gjør meg aller lykkeligst, forteller Ellingsen.

 

DD 1501 forside_Lav

Dette er en liten del av saken som stod i De Danseglades februarnummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangementer – dansefester, dansekurs og hvor det er dansekvelder.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også