De Danseglade


Jan Halland AS (14)

Jan Halland: Aktiv og over gjennomsnittet dansegal

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Femtiåringen Jan Halland fra Rødberg i Numedalen, er stadig å finne på et dansegolv i østlandsområdet. Ofte er det Storefjell som drar et langt strå, ellers reiser han også lenger. Og om du er av typen som synes det holder med en dans eller to på kvelden – eller kanskje du klarer noen timer, kan Jan gjerne bruke en hel dansekveld på golvet som en nedtrapping etter en maraton samme dag.

Jan er stadig å se på et dansegulv
Jan er stadig å se på et dansegulv

Jan Halland bor og jobber på Rødberg i Numedal. Der har han bodd der hele sitt liv. Han er ugift og uten barn, men med ganske ny kjærest. Jan nyter livets essens ved å ta vare på kropp og sjel, i naturen, på et maraton eller på et dansegulv. Sist høst feiret han sin femtiårsdag på Storefjell.

– Der er det så fint – det er dansegalla på kveldene, så kan jeg også få meg noen fine fjellturer på dagtid.

Og selv om det er mye godt å spise på Storefjell, er det ikke mange av kaloriene som setter seg fast på kroppen til denne karen.

– Nei de forsvinner fort ut.

Jan er også svært aktiv hjemme, og jammen hadde han ikke klar en eplekake og middag til vi kom.
Jan er også svært aktiv hjemme, og jammen hadde han ikke klar en eplekake og middag til vi kom.

Jan Halland løper mye maraton.

– Jeg har løpt 100 maraton, alle under tre timer. Det er det bare en til i Norge som har gjort. Og det kan gjerne bli en maraton på dagtid og dans på kvelden for Jan.

– Mange sliter litt med å gå etter en maraton, men jeg kan bruke dansen på kvelden for å komme meg att.

 

Glad i holde seg i form

Hva driver med ellers?

– Jeg snekrer, og driver ellers med alt anna vedlikehold. Jobben min er i Statkraft, og jeg har alt av vedlikehold som driftsarbeider på Nore. Der har jeg jobba i 16 17 år, men jeg ble fast ansatt i Statkraft i 1986.

Fryseren er selvsagt full av egenplukka bær
Fryseren er selvsagt full av egenplukka bær

Jan har alltid vært glad i å holde seg i form. Han har mye energi og kan ikke sitte stille lenge om gangen.

– Jeg ble tidlig fascinert av de lange kombinasjonsløpene, og jeg begynte med super hardhaus. Da snakker vi Trondheim Oslo, Birken på ski, og så maraton. Så jeg ble bitt av den basillen kan du si.

– Solvår Råen sier jeg har ADHD tendenser, men det er bare tull det. Jeg tenker at så lenge man har to bein og to armer er de til for å brukes.

Alle foto: Asle Strand

 

DD1505_lav

Dette er en liten del av saken som stod i De Danseglades desembernummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangement for hele landet.

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.