De Danseglade


Floris og Inger (4)

Inger og Floris

Vårdansen 2019
Storås 2020
På forsiden akkurat nå

Er du blant de som er mye ute på dans, kan det være svært sannsynlig at du har truffet Inger Hauger og Floris Manzano. De er som regel utpå golvet – enten på et hotell eller idrettshall, bare det står et bra band på scena.

De danser for kosens skyld og er ikke blant mest ambisiøse med c momenter i vendingene, men de koser seg sammen på dansegolvet. «Dansekarrieren» begynte litt tilfeldig, på en Stenatur på nittitallet. Der stod svenske Johnny Sandins på scena. Det var det første bandet paret begynte å følge med på.

– Johnny Sandins er skikkelig trivelige folk. Vi har etter hvert møtte dem ofte og blitt godt kjent. Så var det engang bandet spilte i Askim. Der stod også Dænsebændet på scenen, og så ble vi glade i dem også. Og slik har det egentlig utvikla seg, forteller Inger til De Danseglade.

Paret har selv lært seg dansinga sjøl, og det har ikke blitt noen dansekurs.

– Nei, vi synes det har vært fint å gå veien sjøl.

Går det bare i kramare, spør vi…..

– Tja vi liker jo å kose oss og det må ikke gå fort, forteller Inger som har leddgikt og fibromyalgi.

– Det blir ingen krumspring, den morroa er det slutt på ler Inger.

Floris og Inger (3)

Camping på Gjøvik

Paret er ivrige med å reise rundt på dansefester. Enten det er noe som skjer i syden, eller det er en fest i en idrettshall et sted. De har to campingvogner – en som står fast på Gjøvik, og en litt mindre de hekter på bilen og reiser på festivaler med.

– Vi er mye på campingen – egentlig gjennom hele året.

Hvorfor akkurat Gjøvik?

– Det ble bare sånn – mora mi var derfra og derfor ble det Gjøvik, så er det jo koselig å se Mjøsa da, sier Inger som egentlig er oslojente.

– Vi har koselige folk rundt oss på campingen, og alt er bra.

 

 

DD 1501 forside_LavDette er en liten del av saken som stod i De Danseglades februarnummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangement for hele landet.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.