De Danseglade


Gunnar Erik Ryen AB (8)

Hjemme hos: Gunnar Erik Ryen

På forsiden akkurat nå

Gunnar Erik Ryen, tidligere bassist i dansebandet Contrazt har nå lagt dansbandmusikken på hyllen og byttet beite til en annen musikkform som er mer «rocka», nemlig 60- og 70-tallsrock. Han er bassist i et lokalt rockeband fra Mysen-området ved navn Rock Steady som spiller 60-70-tallsmusikk slik som Deep Purpel, Led Zeppelin, Beatles og de andre heltene fra disse tiårene låter. Bandet som han nå er medlem av består av to gitarister, bassist trommeslager og vokalist. De spiller ikke så mye ute på scener, det er for det meste av det mer amatørmessige slaget foreløpig, men de har likevel hatt noen lokale spillejobber. De jobber med en demo-CD som de har tenkt å få gjort noe med, men ting tar tid. Han har holdt på som dansbandsmusikker i 38 år og fant nå ut at han ville prøve noe nytt innen musikken. Gunnar Erik Ryen har nemlig lang fartstid i musikken.

1975 begynte han i bandet Occation der han var i to år før han gikk over til et band ved navn Blind Rockers Band i 1977. Navnet forbinder vel alle som et rockeband, men det var et danseband på den tiden, og i dette bandet var Gunnar i fire år inntil han byttet igjen band til et ved navn Voyage i 1981 som da han var medlem av frem til 1984.

I 1984 fikk han forespørsel om han kunne tenke seg å begynne i et band fra Kongsvinger ved navn New Twisters som han da sa ja til og var der i dette bandet i to år. Videre ble det dansebandet Delay fra 1986 og der var han i seks år frem til 1992 da han gikk over til et meget kjent band ved navn Picazzo som han den gang var med i tre år frem til 1995.

Fra 1995 til 1997 var han innom et par andre band og tok det litt med ro før han igjen begynte i dansebandet Express som også trommeslager i Contrazt, Roar Sagerud, var med i den gang. Dette bandet var han med i hele åtte år, frem til 2005 da Leif Dybendahl, den gang vokalist i dansebandet Fullt og Helt som det den gang var navnet på bandet som senere tok navnet Contrazt, ringte Gunnar og spurte om han ikke ville spille med dem siden de manglet en bassist. Det sa han ja til og i den tiden fra 2005 til 2014 opplevde han mye både på scenen rundt omkring  på diverse dansbandfestivaler og dansefester rundt i det ganske land i tillegg til vårt naboland Sverige som også bandet ble godt kjent innen dansbandmusikken.

Så i den tiden han var bassist i Contrazt fikk han blant annet med seg som medlem av bandet hele fire gullplater som tilsvarer mer enn 15 000 eksemplarer av solgte CDer.

Gunnar har også et lite hjemmestudio hjemme i Trømborg like utenfor Mysen som han trives godt i. Der koser han seg og holder på med det han liker – nemlig musikk som er hans store lidenskap i tillegg til litt bilspill når han da ikke er på øving med det nye bandet  hans. Der trives han godt. Som han sier: Det er alltid moro å prøve noe nytt innen musikken, og da tenker han på litt annet enn dansbandmusikk som har vært hans rolle nå i mange år.

Vi spurte han også vis han skulle få noen tilbud fra noen dansband igjen om å være med som bassist igjen og ut på veien igjen i det langstrakte land som eventuelt fast bassist så skal han vudere det, men som vikar for noen kunne han nok være villig i enkelte tilfeller  dersom det var at han skulle få en oppringing og det var krise for et band.

Etter så mange år og lange reiser på veien til spillejobber synes han at det er godt å slappe av hjemme og trene og øve med det lokale bandet og slippe å tenke på at nå skal han ut på veien og kjøre mange mil til spillejobb.

Gunnar Erik Ryen AB (1)
Gunnar Erik Ryen AB (2)
Gunnar Erik Ryen AB (3)
Gunnar Erik Ryen AB (4)
Gunnar Erik Ryen AB (5)
Gunnar Erik Ryen AB (6)
Gunnar Erik Ryen AB (7)
Gunnar Erik Ryen AB (8)

Arnfinn Borge

Arnfinn Borge skrev for De Danseglade siden 2011 og frem til mars 2018. Han døde 18. mai, et stort tap for familien og de nærmeste, alle i bransjen generelt, og for De danseglade spesielt. Han elsket foto, danseband og dansbar musikk, og likte å danse. Arnfinns saker på dd.no lever videre, så gjør minnene. Takk for alt - hilsen redaksjonen i DD

Les også