De Danseglade


Helge og Agneta (11)

Helge Støholen på veien igjen

På forsiden akkurat nå

Komponisten og musikeren Helge Støholen har rundet de 54. Mye av sin «godt voksne tid» har han lagt ned i familiebedriften Støholen Entreprenør AS, men han satser nå friskt innenfor musikkstilen som alltid har vært hans «hjertebarn», dansebandmusikken. Særlig har Helge sansen for blåsearrangementene med full blåserrekke. I dag spiller han sammen med Tore Halvorsen fra Ole Ivars. Tidligere har han også spilt sammen med profilene Hege Schøyen og Ole Edvard Antonsen, bare for å nevne noen.

Helge er musikkelskeren som i over 25 år har gjestet Dansbandsveckan i Malung. På dagtid finner vi han under bjørka ved Bullsjöen, om kvelden lyttende til alle dansebandene i Orrskogens Folkets Park. Gjennom alle disse årene har Helge skrevet tekster om det nære og det kjære. Håpet har hele tiden vært å utgi en samling av dansemelodier med tekster som treffer hjertet til folk flest. Men det skal også svinge.

Nå er tiden der. Den yrkesaktive delen får litt mindre rom, musikken skal nå ut til dansefolket. Sveriges største komponist innenfor sjangeren, Peter Grundström har alltid imponert Helge. Peter er Kapellmester i Thor Görans og foruten musikk til alle de største svenske bandene, har han signert musikken til ulike filmproduksjoner, også til storfilmen Änglagård. Sammen i livet med Peter finner vi Agneta. Agneta Olsson har i en årrekke turnert med Kikki Danielsson og Kjell Roos i det folkekjære Danstoget. Nå står hun på scenen med Agneta & Peter og i Thor Görans.

Helge og Agneta (8)Spennende norsk-svensk samarbeid
DD traff en smilende Agneta tidligere i år.
– Jeg ble veldig glad da jeg fikk spørsmålet om å synge i duett sammen med Helge. Jeg liker Helges stemme, i tillegg til at jeg falt for låten umiddelbart. Så passer stemmene våre også godt sammen, forteller Agneta Olsson.
– Vi håper vi kan fremføre låten ved flere opptredener, og jeg håper jeg får Helge også til Sverige. Jeg har også laget en svensk oversettelse av teksten «Sammen med deg», og jeg tror veldig på denne låten.

DD 1503_lavDette er en liten del av saken som stod i De Danseglades aprilnummer 2015. Klikk på forsiden av bladet for å lese mer om å abonnere på bladet. Eller du klikker den røde lenken lenger opp i saken!

—–

Dette er eksempel på saker som står i De Danseglade. Vi tar dansekulturen på alvor og skriver om fanklubber, musikere, arrangører og dansefolket. I tillegg har vi komplette oversikter som dekker alle arrangement for hele landet.

Sven Erik Vesse

Les også