De Danseglade


Anne Berit for web

DD anmelder video: Anne Berit Andersen

På forsiden akkurat nå

Så har vi igjen funnet frem til en video vi syntes vi burde se nærmere på. Vi har som vanlig med to parametre i vår anmeldelse. Men det finnes en tredje – og den styrer du.

Det gjør du ved å LIKE artikkelen. Jo flere likes, jo høyere score! Videoen ser du nederst i saken.

Tittel: Maleri-utafør sted og tid
Artist: ANNE BERIT ANDERSEN
Anmelder: Ann-Heidrun Ruud

Anne Berit Andersen er født i Halden, men oppvokst i midnattssolens rike, Vesterålen. Hun har sterke røtter til den nordlige landsdelen og synger på nordnorsk. Countrymusikk, står hennes hjerte nærmest, den gode, dansevennlige sorten.

Melodi og tekst

Melodien er skrevet av Anne Berit Andersen selv. Teksten er signert Olaf Øwre, fra Finnsnes.
Anne Berit har vokst opp med countrymusikk, noe denne melodien gjenspeiler. Det er en nydelig danselåt i et behagelig tempo.
Teksten er på nordnorsk og er en drøm om et liv, utafør sted og tid – i et vakkert maleri. En romantisk historie som er lett å flyte med i. Tekst og toner harmonerer godt med hverandre og det er bare å nyte den vakre stemmen til Anne Berit. Når ord og toner, blir tilsatt vakre bilder, blir det hele komplett.

Terningkast: 5

Vurdering av video

Videoens bakteppe, er vakre Dønna på Helgeland. Her har Anne Berits far, sine røtter og der har familien tilbragt mange somre. Den nydelige, nordnorske naturen er perfekte kulisser til historien i låten. To par, unge og gamle, spiller personene i teksten. Skiftene i scenene, er fint klipt til. Dette er rett og slett en «feel good-video» .

Terningkast 5

Ann-Heidrun Ruud