De Danseglade


GC 2015 NF (4)

Dans på Gran Canaria - dag 1

På forsiden akkurat nå

Alene, men ikke ensom.
Elefantene spretter rundt i magen. Jeg er sikker på at de prøver å ødelegge alt de kommer over, for det er slik det kjennes ut.
For noen måneder siden, bestemte jeg meg for å reise til GC, for sol og varme og dans. Tanken på de tre, for meg, livsviktige ingrediensene en hel uke, var som tanken på himmelriket. Men jeg glemte en ting… jeg hadde ingen å reise med.

Bråtøff som jeg var bestilte jeg meg tur alikevel, og tenkte det kan bli deilig å reise alene. Ingen å ta hensyn til, eller innordne meg etter. Nå ødelegger elefantene alt inni meg, det er jeg helt sikker på, her jeg sitter i bilen på vei ned til Moss og Rygge Flyplass.
Det var egentlig ikke så ille som jeg trodde det skulle være. Innsjekking, sikkerhetskontrollen og ombordstigning gikk helt fint. Jeg møtte til og med to blide herrer som tar turen til GC, i samme ærend som meg, nemlig Dansegallaene som arrangeres årlig. To kvelder på en uke, med kjente band, og hyggelige mennesker.
Jeg vet at bare flyet lander og jeg finner riktig buss til bostedet, kommer denne uken til å bli topp. Men det er skummelt å skulle fikse alt alene, ikke ha noen å rådføre seg med, samtidig som man ikke har tryggheten en charter reise gir.

Endelig fremme
Lettere fortumlet og stolt, etter flytur og transport med den lokale mjølkeruta, ble jeg møtt da jeg endelig kom av bussen.
– Sett fra deg kofferten, det er 10 minutter til artistene blir presentert i Puerto Rico.
Og som sagt så gjort. Vi dro inn til begivenhetenes sentrum, gikk opp mange trapper og var plutselig på Bora Bora, hvor det allerede var mange som hadde samlet seg, nysgjerrige på hva som skulle skje.

Det ene kjente fjeset etter det andre dukket opp, og det var ikke bare ansikter fra danseband som fanget blikket mitt. Neida, den ene danseren etter den andre kom seg ut på gulvet, da DJ Charlie og Erik Forfod snurret plater.

Presentasjonen av artistene ble en humoristisk, avslappet og overraskende seanse. Artistene stilte med store smil og tok en sang eller to, og bursdags sangen ble til allsang da DJ Charlie rundet år. Anne Nørdsti og Hanne Mette Gunnarsrud slo seg løs på dansegulvet, da de øvrige artistene gikk rundt og pratet med oss som var tilstede.
Til slutt ble det endelig natta, og klokka bikket 4, innen jeg kunne krype under dynen i den harde senga mi.

Dag 2 – følger i morra!

GC 2015 NF (1)
GC 2015 NF (2)
GC 2015 NF (3)
GC 2015 NF (5)

Les De Danseglades fyldige anmeldelse av arrangementet på trykk. Vi kaster terning på i alt elleve parametere, og er med på å sikre den gode danseopplevelsen for deg som danser.

Nina Fosterud

Jeg heter Nina, og bor i Asker. Jeg og har skrevet for De Danseglade siden 2014, og trives med min nye jobb, siden jeg elsker å skrive. Jeg er glad i dans og musikk, spesielt swing, men også linedance, salsa og WCS. Jeg er også veldig glad i dyr, og tar gjerne en tur på hesteryggen.

Les også