De Danseglade


Kom og Dans Alesund TG (4)

Alt mulig-kvinnen i Kom og dans Ålesund

På forsiden akkurat nå

Tone-Ellen Thune er en danseglad dame på  snart 40 år, gift og mor til fire sønner i tillegg til en bonusgutt. Moderne familiestruktur på alle vis. Mors regel er enkelt: Ingen sønner får flytte hjemmefra før de har gått et seks uker langt grunnkurs i swing og rock’n roll.

–  Av yrke er jeg pedagogisk utdannet, jeg jobber som museumspedagog ved Sunnmøre Museum på heltid, og driver en liten gård i Romsdalen, på si. Jeg er født i Bærum men vokst opp halve året i Romsdalen og halve året på Beistostølen i Valdres fra niårsalderen. Jeg begynte å danse i studietiden ved Universitetet i Stavanger i 2000. Har vært aktiv i ulike miljøer i Stiftelsen Kom og Dans (KOD) siden da.  For fem år siden ble det etablert et nytt styre i KOD Ålesund, hvor jeg ble økonomiansvarlig og tok på meg å bli grunnkursinstruktør.

– Da året var omme var vi kun tre personer igjen som fortsatt er styremedlemmer, som har ført til at jeg ved siden av å være økonomiansvarlig også har blitt IT-ansvarlig, instruktør, spillejente og leder av avdelingen Kom og Dans Ålesund, siden 2010. Andre styremedlemmer er Kari Havnen og Åshild Karlsbakk. Kari Havnen er også spillejente. Vi skal ha nytt valg av styremedlemmer nå i april.

– Vi har en dugnadsgjeng, gode støttespillere i dansere i miljøet som har vært med i mange år. De organiserer blant annet kafédrifta på dansekveldene og noen tunge løft hver torsdag.

– Kan du fortelle litt om Kom og dans Ålesund?

– Vi ønsker å spre danseglede med våre bruksdanser, gjennom en åpen og sosial arena til flest mulig. Hos oss er ikke perfeksjon det viktigste – dansegleden og det sosiale er hovedfokuset. Alle mennesker i alle aldre er velkommen hos oss enten de kan å danse fra før eller ikke.

Vi samles én gang i uken, på torsdager mellom klokken åtte og ti i lokalene vi leier med Ålesund Jeger- og Sportsfiskeforening. Inngang på en dansekveld koster 35 kroner per person. Det er kun påmelding til våre kurs i forkant av dansekvelden. Selve dansekvelden er det bare å møte opp til og kose seg. Vi har ei hjemmeside komogdans.no og Facebook-side hvor alle kurs og annen info om aktiviteter blir fortløpende lagt ut og informert om.

Vi pleier å ha oppstart av seksukers grunnkurs i swing i januar, og svensk bugg seksukers grunnkurs i september, altså i begynnelsen av sesongene. Utover dette tilbyr vi videregåendekurs i ulike bruksdansstiler. Vi har også linedancekurs og kurs i brudevals eller -dans på bestilling, enten i forkant av brylluper eller i forbindelse med andre firmaarrangement. Ved brudedans tilpasser vi dansen og koreografi etter for eksempel ønsket melodi som brudeparet selv har valgt.

– Har dere levende musikk noen ganger på de vanlige dansekveldene?

– På dansekveldene hos oss har vi egne spillere som er opplært i å spille god og variert dansemusikk i ulike sjangere, og de vet hvordan skifte stil og tempo til et gulv med dansere i alle aldre. Spillerne våre er ikke fornøyd før de oppmøtte går hjem svette og fortsatt gira på mer dansing.

– Kom og dans på landsbasis arrangerer store dansehelger som vi er flere fra vårt miljø som drar til i løpet av året og har det moro sammen på. Det er også mulig å bli med på ulike dansereiser igjennom Kom og Dans. De er populære dansereiser og når du har gått et grunnkurs hos oss, kan du danse med hvem som helst ellers i fra Norges land innen Kom og Dans, på slike reiser og helgesamlinger. Du blir kjent med folk både i nærmiljøet, og fra hele Norge gjennom Kom og Dans. Dans er helsefremmende både fysisk og psykisk og ikke minst sosialt, med våre bruksdanse stiler.

Kom og Dans Alesund TG (1)
Kom og Dans Alesund TG (2)
Kom og Dans Alesund TG (3)
Kom og Dans Alesund TG (4)
Kom og Dans Alesund TG (5)
Kom og Dans Alesund TG (6)
Kom og Dans Alesund TG (7)
Kom og Dans Alesund TG (8)
Kom og Dans Alesund TG (9)
Kom og Dans Alesund TG (10)

Torill Græsdal

Eg kjem frå fagre Sunnmøre, men bor no i Romsdalen. Eg likar å danse variert, og er også opptatt av tekstane i sangane ein dansar til. Likar å ta turar, sjå nye stadar. Familie og venar betyr mykje.

Les også