De Danseglade


william_web 2

William Kristoffersen: Før solgte de ikke alkohol på fester

På forsiden akkurat nå

I forbindelse med Ole Ivars’ femti årsjubileum, tok vi en prat med William Kristoffersen, og tok litt på pulsen hvordan han opplever bransjen og tidene, akkurat nå. I dag er øl- og vinsalget på en dansefest like naturlig som tonene fra scenen. Men slik har det ikke alltid vært.
– Jeg husker godt den tida det aldri ble solgt annet enn kaffe, pølser og brus i kafeen. Men ingen sjekket veska da folk kom. Da jeg skulle kjøpe meg en kaffe i ei pause under en spillejobb i Trysil, skjønte jeg nesten ikke hva dama mente, da hun spurte om jeg skulle ha hel eller halv kopp. Vi var ikke vant til kaffedoktor på Eidsvoll! Folk var minst like fulle den tida der, men muligheten til å kunne kjøpe alkohol inne på festen kom først mye senere, sier han.
– Det er imidlertid et tankekors at det var mer krangling og bråk før enn nå. Vi får stadig høre at vi lever i et mer voldelig samfunn, men det gjenspeiler seg ikke i festkulturen vi opplever. Vi ser så å si aldri noe krangel og slåssing ute på jobb nå for tida. Tidligere kunne imidlertid folk brake sammen. Da fikk vi beskjed om å bare spille videre og ta korte pauser, for det var da det ble stille fra scenen at det kunne bli spetakkel!

Les hele saken i De Danseglades februarnummer

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også